joi, aprilie 18, 2024

ACTUALITATE | La sfârșitul anului viitor vor fi gata lucrările de reabilitare a Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu”

Custom ad 1

Deși lucrările de consolidare și reabilitare ale clădirii în care funcționa Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu” au fost anunțate în anul 2019, acestea au început abia vineri, 03 iunie. Încă din anul 2019 sediul bibliotecii a fost mutat într-un spațiu din incinta Galleria Mall, perioadă de timp în care sediul de pe Bulevardul Unirii a așteptat emiterea tuturor avizelor necesare pentru reabilitare, procedura fiind îngreunată de faptul că această clădire este una de patrimoniu.

Clădirea Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” va fi reabilitată
Clădirea Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” va fi reabilitată

Au început lucrările de consolidare și reabilitare a Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu” Buzău! Este un proiect european în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro, prin intermediul căruia salvăm o clădire de patrimoniu de o valoare inestimabilă pentru județul Buzău.” a anunțat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Investiția, finanțată prin fonduri europene, se ridică la suma de 19.500.000 lei, la care se adaugă suma de aproximativ 2.500.000 lei, suportată din fondurile proprii ale Consiliului Județean Buzău.

Clădirea Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” va fi reabilitată
Clădirea Bibliotecii Județene ”Vasile Voiculescu” va fi reabilitată

După terminarea lucrărilor de reabilitare, clădirea  situată pe Bulevardul Unirii va fi modernizată complet. Spațiile din interior vor amenajate corespunzător pentru a fi pus cât mai bine în valoare patrimoniul mobil (colecții deosebite, manuscrise, cărți rare). „După cum știți, este o clădire reprezentativă pentru municipiul Buzău și nu numai, ci pentru întreg județul. În această clădire funcționează Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu. A trebuit să încercăm să reabilităm această clădire din mai multe motive: în primul rând, este o clădire destul de veche și trebuiau să se facă lucrări de consolidare, pentru că nu s-au mai făcut. În afară de lucrările de consolidare se va reabilita absolut tot ce înseamnă fiecare sală. Practic, va intra într-un circuit al patrimoniului cultural turistic. La finalizarea lucrărilor se vor organiza tot felul de evenimente, vor fi expoziții. Dacă nu reușeam să intervenim la această clădire, exista riscul să se degradeze și mai tare. A fost afectată de toate cutremurele care au avut loc în ultima perioadă”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Sursă foto: Petre Emanoil Neagu

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole