sâmbătă, iulie 20, 2024

CULTURĂ | Festivalul „BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU”, o nouă ediție în perioada 11-18 iunie 2022

Custom ad 1

Săptămâna 11-18 iunie marchează a 17-a ediție a Festivalului „BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU” pe scena Teatrului „George Ciprian” Buzău, cu o selecție de spectacole și evenimente notabile din spațiul teatral național.

După doi ani în care atât teatrul, cultura, cât și întreaga societate au avut de suferit, Festivalul BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU își redeschide porțile pentru iubitorii de teatru buzoieni, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău. Ediția acestui an va avea loc în perioada 11-18 iunie 2022 și enumeră titluri de montări de referință din spațiul românesc, activități și spectacole în aer liber, dar și o expoziție de costume elisabetane în foyerul teatrului.

Festivalul „BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU”, o nouă ediție în perioada 11-18 iunie 2022
Festivalul „BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU”, o nouă ediție în perioada 11-18 iunie 2022

Remarcându-se drept o tradiție a spațiului cultural buzoian care împlinește 19 ani de la debut, Festivalul de teatru din Buzău este cea mai amplă manifestație culturală cu specific teatral din zonă. Acesta numără 16 ediții încheiate cu succes, care au unit și au bucurat iubitorii de teatru din Buzău și din împrejurimi.

BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU și-a reinventat imaginea și a fost redenumit astfel în anul 2017. Așadar, celebrăm împreună cea de-a patra ediție în formula actuală, păstrând iubirea drept temă principală a ediției, exprimată în special prin dragostea de teatru a spectatorilor Teatrului „George Ciprian”. Manifestarea are caracter competitiv, iar premiile sunt acordate de două jurii: unul alcătuit din specialiști ai artelor spectacolului: conf. prof. univ. dr. Maria Zărnescu (critic de teatru), prof. univ. dr. Ștefania Cenean (scenograf) și Horia Suru (regizor), și un juriu al publicului, ai cărui membri urmează să fie selectați prin tragere la sorți la începutul festivalului.

Festivalul „BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU”, o nouă ediție în perioada 11-18 iunie 2022
Festivalul „BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU”, o nouă ediție în perioada 11-18 iunie 2022

Selecția de spectacole, realizată de teatrologul Carmen Stanciu, cuprinde montări reprezentative pentru scena de teatru românească, în regia lui Vlad Massaci, Cristi Juncu, Răzvan Mazilu, Cristian Ban, Sânziana Stoican, Radu Iacoban sau Slava Sambriș. Programul festivalului reunește producții ale instituțiilor teatrale: Teatrul Evreiesc de Stat București, Teatrul UNTEATRU, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Teatrul „Nottara” București, Teatrul de Stat Constanța, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești și Teatrul EXCELSIOR București.

Festivalul „BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU”,  o nouă ediție în perioada 11-18 iunie 2022
Festivalul „BUZĂU / IUBEȘTE / TEATRU”, o nouă ediție în perioada 11-18 iunie 2022

De asemenea, festivalul are în program o expoziție permanentă de costume elisabetane, „Shakespeare in Love” (curator: scenograf Ștefania Cenean), un atelier de scenografie și un segment de spectacole în aer liber, destinat celor mici, care se va desfășura în toate zilele de weekend din cadrul festivalului (11, 12 și 18 iunie). Acesta prezintă producțiile originale marca Teatrul Oriunde: o adaptare originală a basmului „Croitorașul cel viteaz” de Frații Grimm („Croitorașul cel mai cel”) și o demonstrație de teatru ambulant inedită, „Farse Medievale în stil nemedieval”, spectacol dedicat întregii familii.

𝗕𝗶𝗹𝗲𝘁𝗲 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗱𝗶s𝗽𝗼𝗻𝗶𝗯𝗶𝗹𝗲 𝗹𝗮 𝗧𝗲𝗮𝘁𝗿𝘂𝗹 „𝗚𝗲𝗼𝗿𝗴𝗲 𝗖𝗶𝗽𝗿𝗶𝗮𝗻”, 𝗹𝗮 𝗔𝗴𝗲𝗻𝘁̦𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝗕𝗶𝗹𝗲𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗯𝗱𝘂𝗹. 𝗡𝗶𝗰𝗼𝗹𝗮𝗲 𝗕𝗮̆𝗹𝗰𝗲𝘀𝗰𝘂 𝘀𝗮𝘂 𝗢𝗡𝗟𝗜𝗡𝗘.
Reducerea NU se aplică ONLINE!
Mai multe detalii la 0740.496.561 / 0760.553.761

Sursă: Teatrul George Ciprian

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole