În această dimineață, în jurul orei 06.00, un echipaj mixt poliţist/ poliţist local a fost solicitat pentru o intervenţie specială, o căprioară suferise leziuni prin sfâşiere în zona abdomenului.

Apelantul a menţionat că a auzit mai mulţi câini lătrând, ceea ce l-a determinat să iasă din imobil pentru a vedea ce se întâmplă, moment în care a observat o căprioară rănită, inertă.
Imediat după sesizare, echipajul s-a deplasat la locul indicat şi a descoperit animalul care, din păcate, nu mai prezenta semne vitale.

Misiunea echipajului însă era departe de a fi încheiată, întrucât cei doi au observat că pântecele căprioarei se mişcă, semnal care le-a dat de înţeles că aceasta era gestantă.
A fost nevoie de o intervenţie rapidă, contratimp, la finalul căreia bănuiala celor doi s-a confirmat. Astfel, au oferit şansa unui început puiului de căprioară, care a fost scos cu grijă şi emoţie din pântecele mamei.

Puiul a fost predat imediat Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Buzău pentru acordarea îngrijirilor corespunzătoare, în vederea repunerii în libertate în siguranţă.
Reprezentanţii asociaţiei reamintesc cetăţenilor că, în astfel de situaţii, este obligatorie contactarea unui specialist înainte de a interveni în mod individual, iar în situaţiile în care se confirmă moartea mamei, acesta trebuie transportat la un centru specializat care se va preocupa în mod profesionist de evaluarea medicală şi alimentarea corespunzătoare a puiului, astfel încât şansele de supravieţuire să fie optime.

Sursă: IPJ Buzău

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.