Începând cu data de 18.02.2022, Primăria Buzău, Ecotic și RER SUD pun la dispoziția buzoienilor 3 puncte fixe pentru predarea deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice.

Locațiile în care se află amplasate cele 3 containere sunt: Piața Centrală, Piața Dorobanți 2, Complex Crâng (Micro 14), buzoienii având posibilitatea de a le preda GRATUIT în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 12:00-16:00. La fiecare punct de colectare va fi prezent un reprezentant al operatorului de salubrizare care va prelua deșeurile. Containerele sunt ușor de identificat în teren, acestea sunt inscripționate corespunzător și au afișate pe ele toate informațiile necesare privind tipurile de deșeuri acceptate.

Această soluție vine în întâmpinarea buzoienilor care doresc să se debaraseze rapid și în mod corect de astfel de deșeuri și care nu au spațiu pentru a le depozita temporar până la predarea lor în cadrul campaniilor semestriale.

Ce se poate recicla?
– echipamente de transfer termic (frigidere, congelatoare, aparate de aer condiționat, radiatoare și orice alte echipamente de transfer termic)
– ecrane, televizoare, monitoare, laptopuri, tablete
– lămpi
– echipamente de mari dimensiuni (mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, uscătoare de haine, sobe și plite electrice, aparate de iluminat, copiatoare, etc)
– echipamente de mici dimensiuni (electrocasnice)
– telefoane mobile, calculatoare, imprimante, etc.

De ce este important să reciclăm deșeurile electrice, electronice și electrocasnice?
Ele trebuie colectate și reciclate corect pentru a proteja mediul înconjurător, fiindcă prezintă un potențial risc toxic. Aceste echipamente au în componența lor elemente nocive pentru mediu și sănătatea fiecăruia dintre noi, metale grele sau gaze periculoase, elemente care, o dată eliberate în aer, apă sau sol, au efecte dăunătoare, pe termen lung, asupra hranei, a apei și a aerului pe care îl respirăm. Majoritatea sunt alcătuite din componente ce pot fi recuperate și reintroduse în industrie, ca materii prime secundare, pentru a împiedica exploatarea irațională a resurselor primare.

În fiecare an RER Buzău desfășoară campanii semestriale de colectare a DEEE-urilor, direct de la domiciliu, în baza solicitării telefonice, conform programului anunțat în prealabil.

Depozitarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop se sancționează conform OUG 92/2021 Art. 62, alin. 1, lit.b) cu amendă între 10.000 lei – 20.000 lei pentru persoane fizice și între 50.000 lei- 70.000 lei pentru persoanele juridice.

Detalii despre lista deșeurilor acceptate la aceste puncte fixe de colectare, precum și alte detalii legate despre modul de gestionare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice pot fi găsite accesând www.rersud.ro și www.ecotic.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.