În perioada 1 octombrie 2021 — 27 februarie 2022, la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, Spania, pot fi admirate peste 800 de obiecte arheologice reunite în cadrul expoziției ”Tezaure Arheologice din România. Rădăcini dacice și romane”. Expoziția prezintă evoluția istorică a teritoriului României actuale, pe o perioadă de peste o mie de ani (sec. VIII î.Hr. – sec. VII d.Hr) și este o mărturie a numeroaselor contacte și schimburi culturale care au avut loc în regiune, rezultat al abundenței de resurse și al locației privilegiate între Europa și Asia.

Expoziția care poate fi vizitată la Muzeul Național de Arheologie din Madrid face parte din Programul de diplomație publică și culturală dedicat aniversării, în anul 2021, a 140 de ani de relații diplomatice între România și Regatul Spaniei. ”O onoare și o bucurie să pot avea o întrevedere cu doamna Gabriela Dancău, Ambasador al României în Regatul Spaniei și domnul Marian Popescu, Consul General al României la Bilbao, cărora le-am mulțumit pentru buna colaborare pe care o avem deja.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău. Acesta, împreună cu delegația Muzeului Județean Buzău, a fost prezent la Muzeul Național de Arheologie din Madrid, unde sunt expuse piese din 39 de muzee din România.

Ne mândrim că am putut fi prezenți cu 12 piese din patrimoniul județului Buzău, dar și cu expunerea Tezaurului de la Pietroasele, ce se află în patrimoniul Muzeului Național al României, dar care reprezintă unul din simbolurile județului nostru. Expoziția este un succes și a avut 28.000 vizitatori în decursul a două luni. Suntem mândri că am putut participa la acest eveniment foarte important și sunt convins că prin proiectele noastre vom face cinste în continuare bunei colaborări ce există între România și Regatul Spaniei. Mulțumesc echipei Muzeului Județean Buzău pentru implicare, atenția la detalii și dorința de a promova cât mai bine județul Buzău!”, a mai declarat Petre Emanoil Neagu, cu ocazia vizitei sale Madrid.

Expoziția „Tezaure arheologice din România. Rădăcini dacice și romane” se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei și al Preşedintelui României, Excelența Sa Domnul Klaus Iohannis, fiind organizată de Ministerele Culturii din România și Spania, Ministerul Afacerilor Externe prin Ambasada României în Regatul Spaniei și Ministerul Apărării Naționale al României.

Sursă foto: Facebook

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.