joi, mai 30, 2024

ACTUALITATE | Drumul Județean102C Cislău – Buda Crăciunești – Prahova, aproape gata

Custom ad 1

Drumul județean 102C, cu o lungime totală de 11,377 km., este amplasat în partea de vest a județului Buzău, în zona de deal și străbate teritoriul administrativ al comunei Cislău, făcând legătura între limita cu județul Prahova si localitatea Cislău (DN10). În urma precipitațiilor abundente din iarna 2017 – 2018 și din cauza fenomenului de îngheț – dezgheț, pe raza localității Buda Crăciunești, la km 37+800, s-a produs o alunecare de teren care a surpat partea carosabilă a drumului județean, pe o lungime de 30 m., o lățime de 3 m. și o adâncime de 0,30m. – 1,2 m.

În afara alunecării de teren care a avariat o bună bucată de drum, mai există și o mare parte care nu a fost niciodată asfaltată. Până la sfârșitul anului drumul județean 102C va fi complet reabilitat. Este un proiect complex, cu multe consolidări, are o lungime de peste 11 km și este finanțat din fonduri proprii ale Consiliului Județean Buzău.

Lucrările de modernizare a DJ 102C Cislău – Buda Crăciunești – Prahova sunt aproape de finalizare. Zona are multe de oferit, iar acesta este un prim pas pentru revitalizarea turistică. Peisajele ne încântă privirea, iar istoria locurilor de aici este fascinantă”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, într-o postare pe Facebook.

Sursă foto: Facebook

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole