duminică, iunie 16, 2024

RER SUD | Colectare separată a articolelor vestimentare și textilelor uzate

Custom ad 1

RER SUD, în colaborare cu Textil Recovery, a demarat, începând cu data de 19 august 2021, primul proiect de colectare separată a articolelor vestimentare și textilelor uzate din gospodărie generate de populația municipiului Buzău.

Începând cu această dată, buzoienii au posibilitatea de a se debarasa de îmbrăcăminte și de alte textile de uz gospodăresc precum fețe de masă, pături, carpete, ambalaje de bumbac, lenjerii de pat, prin depozitarea acestora la oricare din cele 8 locații unde este amplasat câte un container distinct inscripționat. În fiecare săptămână, în ziua de luni, se va face colectarea materialelor textile din cele 8 locații, iar prima zi de colectare fi pe 30 august.

Locațiile unde sunt amplasate containerele destinate depozitării materialelor textile și a
articolelor vestimentare sunt distribuite în orașul Buzău astfel:
1. Str. Narciselor – Bld. Unirii.
2. Str. Pietroasele (Piața Micro 3)
3. Str. Nicu I. Constantinescu (Cartier Orizont)
4. Str. Dionisie Romano (Cartier Episcopiei)
5. Aleea Centrală, Bl. 40 (Cartier Micro 14)
6. Str. Nicolae Ciucurete, (Cămin 8)
7. Aleea Paltinilor, (Asociația de Proprietari PT 13)
8. Str. Caloca (Cartier Dorobanți 2)

Proiectul este realizat pe fonduri europene de către societatea Textil Recovery, RER SUD având doar calitatea de partener. Proiectul are drept scop recuperarea și valorificarea articolelor de îmbracăminte sau a altor articole textile de uz casnic care, în cele mai multe cazuri, sunt amestecate cu deșeurile menajere și ajung, astfel, la depozitul de deșeuri.

Dupa colectarea realizată de RER SUD, responsabilitatea de sortare pe categorii de materiale (ex. bumbac, lână, in, poliester etc.), precum și de tratare mecanică a acestora aparține societății Textile Recovery. În urma procesului de sortare, materialele care mai pot fi reutilizate vor fi fie livrate comercianților în regim second-hand, fie donate către centrele de asistență copii și adulți. Cele care nu mai pot fi reutilizate vor fi tocate, balotate și livrate micilor producători pentru confecționarea de lavete, covoare, umplutură pentru scaunele de la mașini etc. sau vor fi livrate operatorilor economici pentru dizolvare chimică sau incinerare, în ultimă fază.

Îi îndrumăm pe buzoieni să-și ducă articolele vestimentare dar și alte materiale textile de uz casnic pe care nu le mai folosesc în aceste containere create special și să renunțe astfel la amestecarea acestora cu deșeuri menajere.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole