miercuri, iunie 12, 2024

CULTURĂ | Atelier de cusut motive tradiționale, de ziua universală a iei, la Muzeul de Etnografie Vergu Mănăilă

Custom ad 1

Cu prilejul „Zilei Universale a Iei”, Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, artă și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, anunță organizarea unui Atelier de cusut motive tradiționale de pe iile din zona etnografică a Buzăului. În cadrul atelierului, participanții vor avea posibilitatea să realizeze câte un semn de carte din etamină pe care vor putea coase un motiv ornamental regăsit pe iile din colecția Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă”, Buzău.

Participanții la atelier vor beneficia gratuit și de turul ghidat al expoziției permanente de etnografie în care vor putea admira ii, din zona etnografică a Buzăului, create în prima jumătate a secolului trecut. De asemenea, vor putea afla informații despre cum erau realizate iile, materialele utilizate, modul de ornamentare și semnificațiile motivelor ornamentale.

Atelierul de cusut va avea loc la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă” din municipiul Buzău, în ziua de 24 iunie, între orele 12:00 și 14:00. Vârsta minimă pentru participarea la ateliere este de 10 ani, numărul maxim al participanților este de 12 persoane, iar accesul este gratuit.

Pentru a celebra ia românească, toate participantele la eveniment, care poartă ie, vor avea posibilitatea de a realiza fotografii, gratuit, alături de iile din expoziția permanentă de etnografie.

Pentru detalii și programări la atelierul de cusut, puteți trimite un e-mail până la data de 23 iunie 2021 la adresa atelieremuzeubuzau@gmail.com. Pentru participarea minorilor este necesară completarea unei declarații pe proprie răspundere, al cărei model poate fi găsit pe pagina Muzeului Județean de Istorie

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole