miercuri, iunie 12, 2024

ACTUALITATE | Drumul județean 102C va fi reabilitat până la sfârșitul anului, din fondurile proprii ale Consiliului Județean Buzău

Custom ad 1

Drumul județean 102C, cu o lungime totală de 11,377 km., este amplasat în zona de deal, în partea de vest a județului Buzău și străbate teritoriul administrativ al comunei Cislău, făcând legătura între limita cu județul Prahova si localitatea Cislău (DN10). În urma precipitațiilor abundente din iarna 2017 – 2018 și din cauza fenomenului de îngheț – dezgheț, pe raza localității Buda Crăciunești, la km 37+800, s-a produs o alunecare de teren care a surpat partea carosabilă a drumului județean, pe o lungime de 30 m., o lățime de 3 m. și o adâncime de 0,30m. – 1,2 m.

În afara alunecării de teren care a avariat o bună bucată de drum, mai există și o mare parte care nu a fost niciodată asfaltată. Până la sfârșitul anului drumul județean 102C va fi complet reabilitat. Este un proiect complex, cu multe consolidări, are o lungime de peste 11 km și este finanțat din fonduri proprii ale Consiliului Județean Buzău.

Reabilitarea lui deschide și calea dezvoltării unei zone superbe, cu un mare potențial turistic, cu trasee turistice care pot încânta pe oricine. Un loc de seamă în istoria locului îl are Doamna Neaga, fiica lui Vlaicu Clucerul din Cislău și soția lui Mihnea Turcitul, domn al Țării Românești.”, spune președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, într-o postare pe Facebook.

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole