miercuri, iulie 17, 2024

VIDEO | Prefectura Buzău, mână în mână cu PSD | Reacţia de la Casa Albă se lasă întârziată, în timp ce un ordin de Prefect este ignorat complet

Custom ad 1

Context | În urmă cu trei luni, consilierii locali PSD şi PMP au cerut revocarea din funcţie a viceprimarului, proiect de hotărâre care nu a primit votul consilierilor locali din opoziţie şi nici avizul de legalitate din partea Prefecturii Buzău.

Opoziţia a sesizat Prefectura Buzău, care nu a rămas impasibilă la atentatul asupra democraţiei pe care consilierii locali PSD din Cilibia l-au pus în practică. Subprefectul Adina Moiseanu a transmis Primăriei Cilibia şi secretarului acesteia faptul că decizia este una ilegală şi că viceprimarul trebuie menţinut în funcţie.

Nu este pentru prima dată când primarul PSD, Ion Enache merge până la limita legii pentru propriile interese.

Nici primarul Enache, nici instituţia pe care o conduce şi nici secretarul acesteia nu au pus în aplicare decizia primită de la Casa Albă. Mai mult, pentru a menţiune starea de ilegalitate consilierii locali PSD şi PMP au refuzat să participe la două şedinţe, iar la a treia, ultima practic, au decis ignorarea deciziei de la Casa Albă şi menţinerea în funcţie a celui de-al doilea viceprimar ales ilegal, în actualul manda

Prefectură Buzău continuă să facă jocurile PSD, cel puţin la nivelul comunei Cilibia, acolo unde consilierii locali ignoră un ordin emis de Instituţia Prefectului. Agora Buzău a cerut de două ori un punct de vedere oficial din Casa Albă. În urmă cu trei săptămâni, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului ne-a transmis că „hotararea adoptata se va ataca la instanta de contencios administrativ”În urmă cu câteva zile, Silviu Iordache, Prefectul Judeţului Buzău a confirmat în cadrul unei conferinţe de presă spusele purtătorului de cuvânt (vezi video alăturat).

La capitolul fapte, Casa Albă se mişcă în antiteză cu numărul de cai de sub capota Porsche-ului condus de Iordache. Dacă am continua comparaţia, demersul legislativ al Instituţiei Prefectului progresează cu viteza melcului sau deloc. Nici la trei săptămâni după ce consilierii locali din Cilibia au decis menţinerea Hotărârii Consiliului Local, un document de o valoarea juridică inferioară deciziei impuse de la Prefectură, Iordache nu a făcut nici o mişcare, aprobând tacit ilegalitatea PSD.

 

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole