duminică, iunie 16, 2024

Gabriel Avrămescu, deputat PNL Buzău: Vești bune pentru șoferii din Buzău! Rondul de la Spătaru va fi extins cu încă 200 mp!

Custom ad 1

O dată cu începerea lucrărilor la sensul giratoriu, specialiștii în amenajarea drumurilor au reanalizat zona și au hotărât extinderea intersecției cu încă 200 mp, pe locul rămas liber după demolarea fostului punct de observație al Poliției Române, cunoscut de buzoieni ca “Borcanul”.

Așadar, intersecția care, până nu demult, era foarte periculoasă, va beneficia nu doar de un sens giratoriu, ci, cel mai probabil, chiar și de o bandă separată pentru dreapta. Astfel, tehnic vorbind, lărgirea racordului de virare la dreapta, din DN2B în DN2 E85, va facilita accesul în intersecție al mașinilor de mare tonaj. Extinderea sensului are dublu scop, respectiv accesul mai rapid și în siguranță al tirurilor, în special, și protejarea asfaltului, nemaifiind nevoie de răsucirea în loc a roții.

Lucrarea de amenajare a drumului, executată de CNAIR, a început în decembrie anul trecut odată cu demolarea borcanului, sensul giratoriu provizoriu fiind funcțional, la începutul lunii aprilie anul curent.

După avizul poliției rutiere pentru noua soluție tehnică de amenajare a intersecției, acostamentul va fi amenajat cu sistem rutier complet, astfel că, la final, va exista mai mult spațiu pentru sistematizarea intersecției. Constructorii estimează aproximativ 10 zile pentru executarea lucrărilor.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole