EXCLUSIV! CILIBIA | Primăria îngroapă gunoaiele în canalele de irigaţie, în timp ce primarul refuză dialogul pe tema deşeurilor

0
151

Reședința județului Buzău este înconjurată de gropi de gunoi, aflate la câţiva kilometri distanţă. Indiferent de punctul cardinal spre care ne îndreptăm, localităţile din apropierea municipiului adăpostesc pe hectare întregi deşeuri, iar în timp ce administraţiile locale tolerează prezenţa acestora, amenzile curg din partea Gărzii de Mediu.

Din păcate, sancţiunile date de Garda de Mediu nu mişcă autorităţile locale, care nu doar că achită în tranșe nesemnificative amenzile date de către această instituție, dar le mai şi sfidează.

La Cilibia, la doar câteva zile după ce primăria din localitate a fost amendată cu 15.000 de lei, sancţiune încă neachitată, am găsit în mai multe locuri utilaje ale primăriei care îngropau gunoiul.

În apropierea haltei Movila Oii, un buldoexcavator îngropa gunoaiele transportate din comuna condusă de primarul PSD, Ion Enache. Imaginile înregistrate de la nivelul solului plus cele din aer vorbesc de la sine.

La doar câteva minute de la pornirea camerei de filmat, orientată către utilajul care îngropa gunoiul la câteva sute de metri distanţă, la faţa locului şi-a făcut prezenţa Ion Enache, primarul comunei. Acesta a refuzat dialogul pe tema gunoaielor şi, totodată, exprimarea punctului său de vedere privitor la amenda recent primită.

Primarul din comună ne-a urmărit pe tot traseul efectuat în localitatea sa, în căutarea depozitelor de deşeuri ilegale.

CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO COMPLETĂ!

Ultima locaţie vizitată, în care deşeurile sunt suverane, se află la câţiva metri de intrarea în localitate, dinspre Buzău. Pe locul vechii fabrici de cărămidă, astăzi „înfloresc” pet-uri, deşeuri menajere şi din construcţii.

Situaţia de la Cilibia poate atrage asupra autorităţii locale o nouă amendă din partea Gărzii de Mediu Buzău. Din păcate, sancţiunile comisarilor buzoieni rămân fără ecou în faţa unor primari care sacrifică o parte din bugetul comunităţii pe amenzi, în detrimentul intrării în legalitate a gropilor de gunoi neconforme.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.