miercuri, iunie 12, 2024

Acțiunile de verificare ale Gărzii de Mediu Buzău s-au soldat cu amenzi de peste 684.000 RON de la începutul anului și până în prezent

Custom ad 1

Garda de Mediu Buzău desfășoară în mod constant acțiuni de verificare a salubrizării localităților, verificând în special amplasamentele unde s-au identificat depozitări ilegale de deșeuri.

De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu au verificat și verifică modalitatea prin care unitățile administrativ teritoriale au pus în aplicare măsurile de eliminare a depozitelor ilegale de deșeuri, dar și implementarea măsurilor stabilite de OUG 74/2018 privind regimul deșeurilor, pe principiul „Poluatorul plătește”.

De la începutul anului și până în data de 20.04.2021, comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Județean Buzău au efectuat astfel de acțiuni în 35 de U.A.T.-uri din cele 87 aflate pe raza județului Buzău. În urma verificărilor, au fost aplicate amenzi contravenționale de peste 550.000 RON.

Au fost impuse măsuri de eliminare a deșeurilor conform provederilor legale și au fost aplicate un număr de 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 134.000 RON unor agenți economici, cât și unui număr de 4 persoane fizice pentru abandonarea deșeurilor menajere și reciclabile. Măsurile impuse au fost de a salubriza terenurile afectate și de a transporta deșeurile la un operator autorizat în vederea valorificării/ eliminării acestora.

Protejarea mediului înconjurător este o datorie a fiecăruia dintre noi, astfel că, a gândi ecologic nu este doar o opțiune, ci este o obligație pe care trebuie să ne-o asumăm, asigurându-ne că prin toate acțiunile pe care le desfășurăm nu afectăm factorii de mediu. Un mediu curat este esențial pentru sănătatea umană și pentru bunăstare.

Sursă foto: Facebook/ Garda de Mediu Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole