Social-democratul buzoian, Lucian Romaşcanu a renunţat la funcţia de senator din România pentru a fi învestit ca ambasador al României în îndepărtatul stat african Botswana. Numirea sa vine ca o confirmare a relaţiei foarte bune pe care naşul său, Marcel Ciolacu, liderul PSD la nivel naţional o are cu Klaus Johannis, preşedintele României. După ce le-a urat jurnaliştilor români să aibă „parte de o p**ă în c*r”, iată că soarta buzoianului se va întâlni des cu pula, moneda locală a statului din sudul Africii.  Mutarea reprezintă o lovitură nu doar de imagine, ci şi financiară pentru Romaşcanu, care va beneficia de o leafă de nabab furnizată bineînţeles în moneda locală.

„Mizez pe vocea şi talentul meu pentru a ocupa această înaltă funcţie de demnitate publică. M-am adaptat rapid la tot ce înseamnă traiul băştinaşilor şi ca primă observaţie pot afirma că nimeni nu are nici o problemă când vorbesc cu pula (n.r. moneda statului sud-african). Ba dimpotrivă, lumea zâmbeşte când vede cât de repede am învăţat limba nativilor.” –  Lucian Romaşcanu, fost senator PSD.

Carismaticul fost senator şi-a început deja activitatea în republica centrafricană, adaptându-se rapid la tradiţiile şi obiceiurile locale.

Acest articol este un pamflet şi nu reprezintă declaraţiile oficiale ale persoanelor în cauză. Materialul a fost publicat cu ocazia zilei de 1 Aprilie, ziua internaţională a păcălelii. Orice supărare sau repercursiune juridică va fi pusă pe seama lipsei de umor. 

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.