4.5 C
Buzău
marți, martie 19, 2024

Lucian, tăiem factură sau mergem pe caiet? Valoarea caracterului unui senator, fix cât o monedă din Botswana! După ce un coleg de partid a girat o glumă, Romaşcanu insinuează şantajul

Custom ad 1

Astăzi este încă 1 Aprilie, Ziua Internaţională a Păcălelii. Din păcate, textul nu este o glumă, ci o realitatea clară, elocventă, în care un senator din Senatul României, repetiţia e menită să sublinieze ideea, majusculele de asemenea, UN SENATOR, fost factor decizional în mass-media, cu nivelul umorului sub al celor mai sărăci români care votează constant PSD, nu este capabil să privească un pamflet ca atare, mai ales că articolul scris de subsemnatul şi publicat pe 1 aprilie, mai precis, în urmă cu câteva ore are:

    • un fundament real (Dl. Romaşcanu, purtător de vorbe al PSD, chiar a afirmat că jurnaliştii „merită să primească o p*lă în c*r” şi aici nu ne referim la moneda ţării din Africa, ci la organu` de reproducere al masculului aflat la maturitate. Dacă nu ai văzut video la tv, îl găseşti aici. Epic momentul!);
    • girul său indirect, adică al lui Romaşcanu ca să fim mai expliciţi. Un coleg al domniei sale, cu funcţie importantă în administraţia locală, ne-a sugerat idea şi totodată ne-a oferit o oarecare garanţie că Romaşcanu „ţine la glume, ţine la caterincă!” şi că-i va comunica intenţia. În fond, când un senator se exprimă clar, cu subiect şi predicat, că presa ar merita să primească… un castravete în rect, parcă ai crede ca Lucian e un tip cu simţu` umorului. În fine, publicăm materialu`, gluma, zic eu, decentă, vezi link-ul alăturat: EXCLUSIV! Primele fotografii cu Romaşcanu, noul ambasador al României în Botswana!

Din perioada petrecută în presă, senatorul Romaşcanu a rămas doar cu jurnalismul vagabonţesc 

Jurnalismul vagabonţesc este acel moment în care scoţi din context o declaraţie şi o plasezi într-o afirmaţie/ un articol sau un context, fie diametral opus intenției celui care a exprimat-o, fie într-una favorabilă autorului sau intereselor acestuia. Asta a făcut şi senatorul Lucian, care a insinuat că articolul pamflet l-a vizat doar pentru că Agora nu a dorit o colaborare cu PSD, în termenii propuşi de social-democraţi. Dl. Romaşcanu a publicat pe Facebook oferta de promovare transmisă de Agora Buzău, marţi 30 martie a.c., via WhatsApp, practic o contra-ofertă a ceea ce PSD oferise cu două luni în urmă. Oferta i-a fost transmisă lui Romaşcanu la doleanţa unui coleg de-al său parlamentar. Social-democraţii ne-au oferit 300 de lei, nu doar pentru promovarea grupului parlamentar, ci pentru întreg partidul, inclusiv activităţile Primăriei Buzău şi-n speţă ale primarului Toma. 300 de lei, puţin peste 6 pachete de ţigări, puţin peste 50 de euro/lună. Într-un limbaj apropiat partidului de pe Unirii, „la asta nu am pus botu`”.

Cronologic. 

Luna februarie, ziua 7. PSD ne contactează cu o propunere de colaborare. 300 de lei/ lună pentru activitatea întregului partid. Refuzăm oferta şi cerem modificarea obiectului contractului propus din activităţile întregului partid strict în promovarea prin publicarea comunicatelor grupului parlamentar PSD de Buzău.

Februarie – Martie 2021. Timp de două luni am publicat comunicatele grupului parlamentar buzoian al PSD, sub promisiunea că valoarea contractuală va creşte şi că obiectul de promovare se va limita strict la activitatea parlamentarilor.

1 aprilie 2021. Publicăm un pamflet, Lucian se supără după o glumă girată de un actual membru marcant al PSD Buzău şi insinuează şantajul.

De ce nu am dorit o colaborare cu social-democraţii? Simplu. Pentru că atât existenţa subsemnatului, cât şi a celor care contribuie la bunul mers al site-ului, nu este determinată de contractele cu partidele politice sau oricare dintre autorităţile statului. Şi, totodată, pentru că-n contractele noastre cu partidele politice, obiectul înscrisurilor este promovarea formaţiunilor politice şi a membrilor săi, nu mazilirea adversarilor. Şi ca să nu se agite Lucian, că suntem plătiţi de USR, PNL, AUR, şamd, în an electoral sumele primite de Agora din partea partidelor politice nu a reprezentat nici 15% din profitul anual obţinut de societatea editor al site-ului (datele financiare sunt publice şi uşor de verificat), iar valoarea contractului propus PSD este infimă, comparativ cu altele similare. Ca prin urmare, în cel mai rău caz pentru noi sau pentru cei care trăiesc cu impresia că presa poate fi cumpărată, angajată sau favorizată, ne permitem o oarecare independenţă. Asta ţi-o pot confirma cam toţi colegii tăi social-democraţi, colegi de Senat, deputaţi, preşedinţi, vicepreşedinţi sau primari de comună, doar că tu te-ai grăbit să ne confuzi.

P.S. Dacă nu mă înşeală memoria, acelaşi modus operandi l-ai abordat şi-n urmă cu câţiva ani, cu un alt creator de conţinut, care nu a acceptat firimiturile PSD. Oricât de clişeistic ar suna, vulpea, când nu ajunge la struguri, spune că sunt acri!

P.P.S. Ceilalţi colegi social-democraţi care au fost ţinta noastră de 1 aprilie s-au amuzat complet şi chiar ne-au felicitat pentru iniţativa de a aduce alt gen de materiale în presa politică prăfuită din Buzău. Mai ales că am fost decenţi, cu bun simţ şi, totuşi, amuzanţi sau cel puţin aşa îmi place să cred. Cu Adi Petre am râs jumătate de oră cel puţin în telefon pe tema vacanţelor în Egipt şi sunt convins că până şi Toma, primarul Municipiului Buzău sau Marcel au surâs cel puţin când au aflat de apariţia articolelor.

Simţul dezvoltat al umorului, ironia, sarcasmul practic sunt deseori alăturate calităţilor persoanelor inteligente, chiar dacă vorbim de social-democraţi. Se pare că nu în cazu` „la toţi”.

Sănătate şi virtute!

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole

Comentarii recente