Doi poliţişti din cadrul Poliţiei Locale, instituţie bugetofagă care îşi desfăşoară activitatea în subordinea Primăriei Municipiului Buzău sunt cercetaţi penal după ce în urmă cu mai bine de două luni au bruscat şi lovit un jurnalist înaintea şedinţei de constituire a Consiliului Local Buzău, întrunire organizată în Parcul Tineretului Buzău.

VEZI AICI CLIPUL VIDEO CU MOMENTUL ÎN CARE JURNALISTUL VLAD ŞTEFAN ORJAN ESTE LOVIT DE UNUL DINTRE POLIŢIŞTII LOCALI!

În răspunsul formulat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău, la plângerea redactată de colegul Vlad Ştefan Orjan, jurnalist în cadrul publicaţiei online Ştiri din surse Buzău este menţionat faptul că la faţa locului şi-a făcut aparţia „un lucrător al IPJ Buzău care a constatat faptul că adunarea nu depăşea nr. de persoane permis de lege (n.r. 50) şi că toate cele prezente purtau mască de protecţie conform prevederilor în vigoare la data respectivă”.

Din răspunsul oferit jurnalistului buzoian rezultă trei concluzii care aruncă îndoială asupra activităţii Poliţiei Buzău, o instituţie despre care în ultimii ani s-a scris că ar fi politizată şi care îşi desfăşoară activitatea sub îndrumarea din umbră a oamenilor cu influenţă din politica şi administraţia buzoiană.

  1. IPJ Buzău a trimis la faţa locului un lucrător. O informaţie scriptică care nu îşi regăseşte fundamentul real, fapt dovedit lejer de către imaginile surprinse la faţa locului.
  2. În ancheta a cărei speţă o reprezintă abuzul Poliţiei Locale prin lovirea unui jurnalist, profesionalismul IPJ Buzău este pus la îndoială de maniera în care a decurs ancheta. Cel puţin superficială în opinia noastră, asta pentru că IPJ Buzău nu a cercetat ca la manual mai multe aspecte sesizate de jurnalistul buzoian, printre care numărul de persoane prezente la faţa locului.
  3. IPJ Buzău continuă să închidă ochii atunci când vine vorba de faptele oamenilor din politica şi administraţia locală.

Pe larg, în curând la Agora 60.

Agora Buzău a scris pe 28 octombrie, pe larg despre evenimentele cu tentă comunistă la care au fost supuşi unii jurnalişti buzoieni, cu sprijinul autorităţilor locale.

FOTO & VIDEO | Presa „sugrumată” de primarul Toma cu sprijinul Poliţiei Locale, al IPJ, al Jandarmeriei şi al Prefecturii Buzău! 

VIDEO | ŞEDINŢA DE CONSTITUIRE A CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL BUZĂU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.