Şedinţa de investire în funcţiile de primar şi consilieri locali ai Primăriei Municipiului Buzău s-a dovedit un eveniment privat, la care au luat parte doar persoanjele agreate de către edilul Constantin Toma, fie că a fost vorba de reprezentanţi ai mass-media, ai armatei române sau figuri bisericeşti.

Accesul, limitat la 50 de persoane în baza unei liste inexistente, acţiune în concordanţă cu legislaţia în vigoare pe timp de pandemie s-a făcut în funcţie de preferinţele primarului în funcţie, cu girul Poliţiei Locale, al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, al Jandarmeriei şi al Prefecturii din localitate. Mai mult, deşi numărul acestora a depăşit 50 de persoane, nici unul dintre reprezentanţii autorităţilor enumerate mai sus nu s-a autosesizat.

„Care listă? Nu a fost nici o listă, s-a mers pe principiul primul venit, primul servit.” – Ionuţ Apostu, viceprimarul Mun. Buzău

Practic, în judeţul Buzău când politica vorbeşte, toată lumea tace. Este deja o tradiţie ca funcţia administrativă să supună instituţiile şi autoritatea statului, indiferent de nivelul despre care vorbim.

„Cu spatele. Aşa sunt trataţi cetăţenii Municipiului Buzău de fiecare dată când au o solicitare sau o întrebare de bun simţ adresată oricărei persoane din administraţia Toma” – Andrei Piţigoi, jurnalist Agora Buzău.

Jurnaliştii publicaţiilor News Buzău, Ştiri din Surse, Agora Buzău şi TV Buzău nu au fost lăsaţi să participe, deşi simultan cu discuţiile avute cu angajaţii Poliţiei Locale au fost lăsate să pătrundă în incintă mai multe personalităţi ale politicii mioritice, care nu aveau nici măcar reprezentanţi în CLM Buzău.

Doi colegi din presă au sesizat IPJ Buzău prin apeluri repetate, însă adevăraţii poliţişti buzoieni nu şi-au făcut apariţia la faţa locului. Printr-un acord tacit cu primarul Toma, poliţia locală a devenit miliţia personală a actualului edil, bruscând şi abuzând jurnaliştii prezenţi la faţa locului.

Despre modalitatea în care Constantin Toma vede relaţia cu presa locală, dar şi despre abuzul petrecut ieri în parcul Tineretului au vorbit Irinel Cîrstea, consilier local din partea USR şi Silviu Roşioru, de asemenea consilier local din partea PMP. Nimeni din partea PSD şi PNL, celelalte formaţiuni care alcătuiesc masa rotundă din Palatul Comunal.

Vezi declaraţiile integrale în videoreportajul Agora Buzău.

Abuzurile primarului Constantin Toma nu se limitează la mass-media, ci şi la angajaţii din subordinea sa şi societăţile care lucrează cu Primăria Municipiului Buzău, cărora le sunt atribuite, mai mult sau mai puţin legal contracte cu Palatul Comunal. Despre toate acestea, în videoreportajele următoare de pe Agora Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.