joi, mai 30, 2024

Festivalul Național de Teatru Tânăr Ideo Ideis – Alexandru Papadopol, mentorul trupei 3,14 din Hașdeu

Custom ad 1

În perioada 05 – 09 august 2020, în Parcul Tineretului din municipiul Buzău, va avea loc Festivalul Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, ajuns deja la cea de-a cincisprezecea ediție. Din cauza condițiilor impuse de distanțarea socială, anul acesta festivalul se va desfășura simultan în nouă orașe, respectiv în: Baia Mare, Botoșani, București, Buzău, Câmpina, Roman, Sibiu, Timișoara și Alexandria, în fiecare oraș urmând să fie trimisă câte o capsulă IDEO formată din doi traineri și un mentor. Aceștia vor petrece două zile alături de fiecare trupă de teatru din orașele participante, timp în care vor susține ateliere de profil.

Și anul acesta, trupa de teatru Treivirgulăpaișpe a Colegiului Național Bogdan Petriceicu Hașdeu, coordonată cu suflet și dăruire de profesoul Dănuț Solcan, pune Buzăul pe harta Festivalului Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS. Capsula IDEO repartizată Buzăului va fi formată dintr-un trainer de teatru, unul de dans și un mentor: Gabi Constantin, Vava Ștefănescu și Alexandru Papadopol.

În nouă orașe din România, cele ale trupelor calificate, copiii vor fi pregătiți de actori, coregrafi și dansatori profesioniști. La Buzău, cei din Trupa 3,14 și colegii lor vor lucra cu traineri unul și unul. Și în cele mai bune condiții posibile în acest moment – mulțumim pentru sprijin, Școala din Parc!”, spune profesorul Dănuț Solcan pe pagina sa de Facebook.

De pe pagina de Facebook a Școlii din Parc aflăm că ”Membrii Trupei 3,14 pot participa la festival, în mod individual, alături de alți 15 tineri buzoieni. Este o ocazie unică de a lucra alături de un trainer de teatru, unul de dans și un mentor. Primăria Municipiului Buzău, prin proiectul Școala din Parc, asigură în perioada 5-9 august desfășurarea atelierelor în aer liber, în zonele amenajate din parcul Tineretului, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole