Se pare că sintagma „fără penali în funcții publice”, cu care PRO România este perfect de acord, are un alt înțeles la Buzău, unde primarul PSD a acceptat în conducerea celor mai importante instituții subordonate primăriei, Regia Autonomă Municipală Buzău şi URBIS SERV Buzău un om cu mari probleme în justiție. Astfel, potrivit unui comunicat oficial al DNA, Ion Diaconu este anchetat penal „pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul”.

Totul a ieșit la iveală odată cu interpelarea consilierului nostru, care la ultima ședință de Consiliu Local, l-a întrebat direct dacă are probleme cu justiția sau este anchetat de DNA. Deși la întrebarea lui Constantin Ionescu respectivul a încercat să dea un răspuns evaziv, încurcându-se în explicații, până la urmă a recunoscut că se află în atenția organelor de cercetare. Dar și aici a încercat să minimalizeze și să vină cu o pildă biblică, de genul „nici o faptă bună nu scapă nepedepsită!”. Într-un limbaj cel puţin neadecvat, ca să nu spunem golănesc pentru o întâlnire publică cu autoritaţile locale, Diaconu chiar a atacat și a considerat demersul DNA „un abuz împotriva sa”.

PRO România Buzău, prin consilierul Constantin Ionescu, nu poate sta fără a lua atitudine în astfel de situații, mai ales că  societatea unde a fost numit recent director general Ion Diaconu, adică Regia Autonomă Municipală Buzău, are pierderi financiare uriase, iar începând de luni este în insolvenţă. Ceea ce pune un mare semn de întrebare asupra căldurii buzoienilor pentru iarna viitoare. Ne exprimăm public îngrijorarea față de numirea unei astfel de persoane, importată din Moldova, unde a și comis de altfel faptele pentru care DNA i-a deschis dosar penal, și-l întrebăm pe primarul Constantin Toma, oare Buzăul nu mai are nici o persoană competentă și fără pată care să fie promovată? Și de ce, de parcă nu ar fi fost de ajuns, Ion Diaconu a fost impus și în Consiliul de Administrație al URBIS SERV, societate condusă de un alt apropiat al primarului, dacă acesta este cercetat pentru un prejudiciu de peste trei milioane de lei pentru care societatea din Botoșani unde a acționat acesta s-a și constituit de altfel parte civilă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.