luni, aprilie 22, 2024

VIDEO. Piaţa muncii din Buzău, afectată de coronavirus | Aproape 100 de salariaţi ai Romcarbon au intrat în şomaj tehnic

Custom ad 1

Potrivit Bursa.ro, Romcarbon Buzău (simbol bursier ROCE), producător de ambalaje din plastic, a anunţat că 98 dintre angajaţii săi au intrat în şomaj tehnic pe perioada lunii aprilie, decizie luat ca urmare a efectelor răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Romcarbon are aproximativ 900 de salariaţi şi puncte de lucru operaţionale la Bucureşti, Ştefăneşti şi Iaşi, potrivit site-ului companiei.

„Romcarbon informează acţionarii/investitorii cu privire la faptul că evoluţia epidemiologică internaţională determinată de răspândirea coronavirusului SARS-coV-2 la nivelul statelor din Vestul si Sud-Estul Europei, unde state precum Germania, Franţa, Suedia, Spania, Olanda, Belgia, Italia, Bulgaria, Polonia, Serbia Moldova, Ungaria, în care societatea are interese comerciale semnificative, au luat măsuri drastice, inclusiv închiderea tuturor acelor activităţi care nu erau esenţiale, a cauzat o reducere a volumului comenzilor în sectorul Compounduri şi Polimeri reciclţi şi într-o mai mică măsură în sectorul de Prelucrare a maselor plastice. Aşadar, în considerarea necesităţii de a limita efectelor mai sus menţionate, ale pandemiei de coronavirus SARS-coV-2 asupra unora dintre sectoarele de activitate ale societăţii, coroborat cu posibilitatea aplicării dispoziţiilor art.XI din OUG nr.30/2020, modificată, s-a luat decizia optimizării activităţii în sectoarele amintite prin aplicarea măsurii trimiterii în şomaj tehnic, pe parcursul lunii aprilie, a unui număr mediu 98 de salariaţi din totalul salariaţilor angajaţi de societate”, arată un anunţ transmis de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Reprezentanţii Romcarbon spun că celelalte sectoare de activitate ale societăţii, în special cel producător de ambalaje destinate industriei alimentare, funcţionează în paramentri normali şi că împreună cu furnizorii şi clienţii săi urmăresc ermanent situaţia/evoluţia epidemiologică internaţională şi colaborează cu aceştia în vederea adaptării la evoluţia zilnică.

„Lucrăm/depunem diligenţele necesare pentru asigurarea materiilor prime necesare producţiei şi pentru asigurarea pe cât posibil a fluxului normal al producţiei şi livrărilor”, precizează compania.

Romcarbon este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu simbolul ROCE şi are o capitalizare de 31,29 milioane lei.

Compania este procesator de mase plastice cu experienţă în prelucrarea polietilenei, polipropilenei, PVC-ului, polistirenului.

În 2019, Romcarbon a avut o cifră de afaceri de 185,7 milioane lei şi un profit net de 319.165 lei.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole