miercuri, iulie 17, 2024

PNL #staiacasa | Guvernul își bate din nou joc de români! Amânarea ratelor aduce avantaje doar pentru bănci

Custom ad 1

O reclama de tristă amintire spunea „dormi liniștit, cineva lucrează pentru tine”. Și cineva a furat visele și speranțele a zeci de mii de români, economiile lor de o viață, pe unii îndemnându-i spre gesturi extreme. Acum, mimând că lucrează, „Guvernul Orban-săptămâna viitoare” ne spune să stăm în casă, și promite că va lua măsuri economice care să îndulcească suferința semenilor noștri. O minciună sfruntată, cum este amânarea ratelor la bănci, o minciună pe care președintele Ponta a demontat-o pas cu pas, cum îi place președintelui să spună. Pentru că una a propus PRO România în acest caz, și alta au făcut acești diletanți bâlbâiți, care practic nu iau de pe umerii românilor o povară, ci le mai pun un sac în spate, dobândă la dobânda ratelor amânate tocmai pentru că majoritatea nu mai fac față cheltuielilor. Ba chiar unii nu mai au nici bani pentru utilitățile curente, în această situație fără precedent, pentru că ei nu au Vile Lac unde să stea până trece uraganul și unde statul le plătește vacanța.

Iată deci ce spune președintele Victor Ponta în acest caz grav, unde PNL a demonstrat încă o dată că interesul băncilor primează, iar românii sunt pe locul doi în preferințele lui Orban et Comp:”Am citit cu atentie Ordonanta privind amanarea ratelor bancare = o noua #bataiedejoc din partea lui Citu + Orban + PNL,  din nou ei au ajutat bancile si au dezavantajat oamenii si firmele romanesti !”

Reamintind că încă din 11 martie, deci cu aproape două săptămâni înainte, PRO România a propus un proiect în acest sens, Victor Ponta susține că nu se aștepta ca Guvernul să dea o nouă palmă românilor greu încercați și să-și bată joc de ei în acest fel:
“ Pe durata epidemiei, cetăţenii trebuie să beneficieze de o perioadă de graţie de minim 90 de zile. În caz contrar, băncile se vor trezi cu mai bine de jumătate din debitori care nu-şi vor mai putea plăti ratele. Trecem printr-o criză fără precedent, ale cărei consecinţe economice vor fi mai dramatice decât ceea ce am văzut în 2009 – 2010. Este datoria statului să sprijine categoriile vulnerabile”, am declarat in data de 11 martie. Abia in data de 25 martie 2020, Guvernul a aprobat (in sfarsit) această măsură.
Dar, citind forma finala a Ordonantei adoptata de Guvern, constat cu indignare ca este inca o bataie de joc !
1. Dobanzile se cumuleaza la credit si produc noi dabanzi = PLATIM MAI MULT CREDITUL DECAT AZI / din nou decizia Guvernului este ca oamenii să piarda și bancile niciun leu
2. Nu se aplica pentru toti – doar pentru cei care dovedesc ca sunt afectati de Criza ???/ în afara de penelistii care stau la Vila Lac 1 si merg cu SPP – toti romanii sunt afectati Orbilor aroganti!!!
3. Persoanele si firmele trebuie sa faca cereri care sa fie aprobate de banci !!! Probabil dosare cu sina cu zeci de adeverinte, stampile si aprobari ! Adica #bataiedejoc !”

Și ca bătaia de joc să fie totală, normele de aplicare ale Ordonanței încă nu se știe când vor apărea, probabil peste 15 zile a spus Câțu, că doar românii pot aștepta, ce dacă unii mai mor…spunem noi cu tristețe. Băncile să fie mulțumite!

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole