joi, aprilie 18, 2024

FOTO | Heidelberg – povestea unui oraș de poveste (III)

Custom ad 1

Partea I

Partea a II-a

În timpul celui de-al doilea război mondial, Heidelberg-ul a fost singurul oraș al regiunii care a rămas nebombardat. Orașul ăsta nu ascunde, ca multe alte orașe din Germania, o mare cicatrice. Călătorul prin Heidelberg va găsi locuri intacte.

O dată ce ai vizitat castelul, poți coborî în tihnă către Marktplatz, piața principală din oraș, încadrată de Primărie pe o latură și de Biserica Sfântului Duh (Heiliggeistkirche) pe latura opusă. Piața a fost principalul punct de atracție al orașului încă din Evul Mediu, pentru că aici aveau loc procesele publice și erau arși pe rug hoții și cei acuzați de vrăjitorie. O fântână cu o statuie a lui Hercule pe o coloană, construită între 1703 si 1706, se află în Marktplatz. Acest erou al miturilor grecești, faimos pentru puterea sa, este, de fapt, un simbol al eforturilor eroice pe care locuitorii Heidelbergul-ui le-au făcut pentru a-și reconstrui orasul, devastat în anii de după 1700.

Nu poți pleca din oraș fără să traversezi Podul Karl Theodor – Podul Vechi (Alte Brücke), care este un pod ce traversează râul Neckar și leagă Orașul Vechi cu partea de est a districtului Neuenheim a orașului, pe malul opus al râului. Poarta de intrare pe pod făcea parte din sistemul de apărare al orașului. Primul pod a fost construit din lemn, în anul 1284, însă inundațiile au distrus diferitele variante ale sale. Inițial, în perioada 1786 – 1788 a fost construit primul pod din piatră, care a fost distrus în al II-lea Război Mondial, ulterior fiind reconstruit în 1947. Karl Theodor este înfățișat de statuia din mijlocul podului, înconjurat de reprezentări alegorice ale râurilor Rin, Dunăre, Isar si Mosela. Cealaltă statuie de pe pod o reprezintă pe zeita Pallas Athena, ca și parteneră a prințului elector. Ea are la bază reprezentari ale astronomiei, arhitecturii, sculpturii si picturii.

Indiferent de anotimpul în care ai șansa să vizitezi orașul, sau de timpul pe care îl ai la dispoziție, vei pleca de aici cu dorința de a te reîntoarce. Fiindcă istoria locurilor, energia oamenilor, frumusețea peisajelor te vor atrage ca un magnet. Este o destinație potrivită pentru călătorii care au curiozitatea să descopere locuri noi, mai ales pentru cei pasionați de istorie sau fotografie.

Articol şi fotografii de Ileana Adamescu.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole