Agora Buzău vă prezintă în mod constant informaţii despre coronavirus, epidemia care a stârnit îngrijorarea la nivel mondial. Toate aceste informaţii sunt prezentate în timp real, de la surse oficiale, întrucât redactorii site-ul nostru înţeleg responsabilitatea socială pe care o are mass-media atunci când comunică informaţii care pot stârni panica în rândul populaţiei, mai ales în momente de criză. Astfel, fiecare informaţie pe care o prezentăm în timeline-ul de mai jos, pe parcursul unui articol actualizat constant, sunt 100% veridice şi au la bază informaţiile furnizate de reprezentaţi ai statului român şi ai instituţiilor sale. Agora Buzău luptă în permanenţă împotriva ştirilor false şi vă furnizează informaţii reale. Ameninţarea coronavirusului a declanşat o epidemie de fake news, în special pe reţele sociale. Mesaje atribuite autorităților, dar false, circulă pe Facebook și WhatsApp. Autoritățile recomandă să nu luăm în considerare decât anunţurile oficiale. Raed Arafat le cere oamenilor să nu creadă informații din surse neconfirmate

Situaţia medicală generată de epidemia de coronavirus ridică semne de întrebare, mai ales că numărul cazurilor de infectare a crescut, dar nu trebuie creată panică, întrucât astfel de evenimente au mai existat, a declarat la Digi24 Gilda Popescu, penumolog la Institutul „Marius Nasta”. Medicul a exemplificat cu faptul că gripa clasică, sezonieră, a infectat în 2018 – 2019 peste 42 de milioane de oameni şi s-a soldat cu 61.000 de decese. Nu trebuie creată panică, oamenii trebuie să fie informaţi din surse oficiale, a conchis medicul pneumolog.


❗️❗️❗️PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS CONFIRMAT ÎN ROMÂNIA ❗️❗️❗️ 26 februarie 2020, ora 23:00, sursă: Ministrul Sănătăţii la Digi24
 
În urmă cu câteva minute Ministerul Sănătății a anunțat oficial că un cetățean din judeţul Gorj a fost testat pozitiv cu coronavirus. Cel mai probabil, românul a contactat virusul de la italianul de 71 de ani, venit săptămâna trecută în România. Cetățeanul este la această oră izolat în spital. Autoritățile întocmesc lisat cu persoanele cu care gorjeanul a intrat în conract în ultimele zile.
 
CAZURI CONFIRMATE ÎN ROMÂNIA: 0️⃣1️⃣
VIDEO | CONFERINŢA DE PRESĂ RAED ARAFAT ŞI VICTOR COSTACHE, MINISTRUL SĂNĂTĂŢII; MARCEL VELA, MINISTRUL AFACERILOR INTERNEArticol actualizat în timp real, constant, cu informaţii doar din surse oficiale.

RÂSPÂNDIRE ŞI CIFRE | HARTA CU EVOLUŢIA VIRUSULUI, ACTUALIZATĂ ÎN TIMP REAL

Site-uri utile: Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Ministerul Sănătăţii (MS România), Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe (MAE România)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.