joi, aprilie 18, 2024

Buzoianca suspectă de coronavirus va înnopta la Buzău

Custom ad 1

Buzoianca va înnopta într-o clădire dezafectată de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău

Buzoianca de 52 de ani care a venit din Italia, dintr-o localitate aflată în carantină din cauza coronavirusului, va înnopta într-o clădire dezafectată de la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, special amenajată pentru ea, iar luni dimineață va fi transferată în fosta tabără de la Arbănași, spațiu identificat și stabilit de autorități pentru monitorizarea eventualilor suspecți de coronavirus.

” Doamna a venit din Italia cu un microbuz, cu mai multe persoane, a coborât în parcarea unui hipermarket. Doamna a sunat la dispecerat la 112, s-a recomandat, a spus că vine dintr-o zonă în carantină și că a intrat în contact cu o persoană, cu o prietenă, care ar avea simptome de boală. Persoana respectivă nu ar fi fost confirmată ca având coronavirus, însă are simptome de gripă, febră, etc. Am luat legătura cu epidemiologul din DSP , care a anunțat Centrul Național de Boli Transmisibile și s-a comunicat că femeia trebuie izolată și trebuie să-i fie recoltate probe pentru a fi trimise la Institutul Cantacuzino”, a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

După ce a coborât din microbuz, femeia a așteptat salvarea care să o preia cel puțin 40 de minute.

” A fost trimisă o ambulanță în parcare , aceasta procedură de pregatire a ambulanței a durat o perioadă mai mare, echipajul a trebuit să se echipeze, a durat în jur de 40 de minute,  echipajul trebuia să poarte acel echipament, trebuia pregatita izoleta. Pacienta a fost ridicată și în această noapte va staționa in incinta Spitalului Judetean, în sectia de Boli Infectioase, într-o altă clădire decât cea în care sunt pacienții. E vorba despre o clădire dezafectată care a fost pregătită pentru pacientă. Luni i se prelevează probe  care vor fi trimise la București iar ea va fi fusă în fosta tabără de la Arbănași unde va fi izolată și monitorizată”, a mai spus Ungureanu.

Reprezentantul DSP Buzău a adăugat că pacienta nu prezintă semne de boală, ea fiind investigată duminică seară de medicul șef de la UPU și de epidemiolog.

”Femeia a declarat că a intrat în contact cu o prietentă care prezintă o simptomatologiue a gripei. Până nu prelevăm probe și nu trimitem la București și până nu avem niște date concrete, nu putem spune mai multe”, a mai spus Ungureanu.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole