Primul training național Pass the Voice la Buzău, organizat cu sprijnul Fundației Comunitare Buzău – împreună schimbăm lumea

0
58

În perioada 21 – 22 februarie a avut loc, la Buzău, cu sprijinul Fundației Comunitare Buzău, primul training gratuit în cadrul programului național Pass the Voice, dezvoltat de specialiștii Autism Voce. Programul este destinat în exclusivitate părinților care au un copil diagnosticat cu tulburare de spectru autist și care doresc să se implice activ în terapia copiilor lor, iar Buzăul a fost primul oraș din țară unde s-a organizat acest training.

Prima zi a fost destinată conceptelor și tehnicilor, pentru a stabili repere comune în intervenția copiilor și pentru a înțelege importanța programelor de întărire, modelare, analiză a sarcinii, precum și a principalelor metode de predare, ce pot fi însușite și de către părinți.

Ziua a doua s-a centrat pe segmentul de predare a abilităților: contact vizual, răspuns la nume, atenția împărtășită, limbaj expresiv și comunicare, ce sunt comportamentele verbale (cererile, etichetările, răspunsul la întrebări), dezvoltarea jocului – joc imitativ, joc de rol, joc cu partener.

Laura Ciobanu și Andreea Cosmaciuc, psihologi clinicieni și consultanți ABA, au oferit părinților prezenți informații despre tulburarea de spectru autist, prezentându-le modalități concrete de lucru pentru a se putea implica activ în terapia copiilor.

Deși au fost disponibile 50 de locuri pentru părinții interesați, fiind anunțată ocuparea acestora încă din primele două zile de la începerea înscrierilor, în sala Nicu Constantinescu a Primăriei Buzău au fost prezente aproximativ 20 de persoane, în fiecare dintre cele două zile ale trainingului. Pe toată perioada cursului, părinților li s-a răspuns la întrebări, iar la final aceștia au primit o serie de materiale care le vor oferi, pe viitor, un model eficient de predare a abilităților esențiale, având astfel posibilitatea să aplice acasă tehnicile învățate pentru a putea dezvolta abilități semnificative ale copilului său.

De asemenea, s-au purtat discuții referitoare la lipsa terapeuților specializați în recuperarea copiilor cu tulburare de spectru autist în Buzău, precum și la nevoia înființării unui grup de suport pentru părinți, care să îi ajute să realizeze că există speranță în recuperarea copiilor lor.

 

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.