O firmă condusă de USR-ista Ciceală a tăiat, din 2009 încoace, 58 de hectare de hectare de pădure. Adică aproximativ 9.000 de arbori.

Ana Maria Ciceală, membru în Biroul Permanent USR și consilier general la Primăria București e administratorul firmei Forestiera Buzău SRL. Firma, deținută în totalitate de o companie daneză, are în proprietate 1.018 hectare de pădure în comuna Siriu, județul Buzău.

Firma a  fost înființată în iunie 2007 și e administrată de Ana Maria Ciceală din aprilie 2008. Potrivit Direcției Control Silvic și Cinegetic din Ministerul Apelor și Pădurilor, în perioada 2009-2019, din pădurea administrată de Ciceală a fost recoltat un volum de masă lemnoasă de 29.223 metri cubi. Această înseamnă că s-au tăiat circa 9.000 de arbori, echivalentul a aproximativ 58 de hectare de pădure. Într-un singur an, 2013, din pădurea Forestierei Buzău SRL s-au tăiat echivalentul a 10 hectare de pădure (5.492 metri cubi masă lemnoasă).

Forestiera Buzău SRL nu e atestată pentru exploatare forestieră, așa că Ana Maria Ciceală a angajat alte societăți comerciale pentru a tăia arborii din pădurea pe care o administrează.

În iunie 2019, GIP dezvăluia faptul că Ana Maria Ciceală e administratorul unei alte firme cu capital integral danez, Juel Nielsen Forest & Agriculture Investments SRL, care a intermediat vânzarea a 11.000 de hecatare de păduri din România pentru exploatare forestieră.

Cu asta se ocupă liderul USR Ciceală: conduce firme care taie zeci de hectare de păduri din România și vinde alte mii de hectare.

N-ar fi o chiar așa de mare problemă, sunt destui oameni în România care se îmbogățesc din tăierile de păduri. Numai că Ana Maria Ciceală e politician și lider USR. Mai mult, într-o culme a ipocriziei tipic useristă, Ciceală pozează într-o vajnică apărătoare a arborilor din București și a pădurilor României.

Politiciana Ciceală cere „măsuri urgente pentru arborii din București” și „oprirea distrugerii arborilor din parcuri”, anunță că vrea să construiască „păduri urbane care vor deveni plămâni verzi ai orașului”, spune că „este dureros că în loc să plantăm arbori pentru viața noastră, cei sănătoși sunt tăiați”.

Documente:

Grupul de Investigații Politice. Un articol de Mugur Ciuvică.

Reclamă Bottom Ad

3 COMENTARII

 1. Ana Ciceala:Poziția mea legată de așa zisele dezvăluiri ale antenistului Mugur Ciuvică
  Așa zisa dezvăluire făcută de ”Grupul de investigații politice” nu este de fapt nicio dezvăluire. Sunt, pur și simplu, informații publice care se regăsesc în declarațiile mele de avere și interese, la care se adaugă, însă neadevăruri, asocieri forțate și interpretări manipulatorii. Așadar secretul este că nu era niciun secret.
  Companiile la care sunt administrator au făcut și fac afaceri cu parteneri privați și au respectat legea în litera și spiritul ei. Firma la care face referire așa-zisa dezvăluire nu mai are practic activitate în România din anul 2013, NU a deținut și nu deține terenuri forestiere și, chiar dacă mai figurez în acte ca administrator al acestei firme, aspect făcut public în declarația de avere și interese, nu am mai încasat vreo remunerație ori alt beneficiu din anul 2013. Singura firmă din domeniul silvic la care sunt administrator n-a vândut niciun metru cub de lemn către Schweighofer și chiar le-am recomandat și le-am solicitat beneficiarilor să nu facă afaceri cu această companie.
  Nu este o rușine să muncești cinstit și legal în mediul privat. Este însă cu totul condamnabil ce face Grupul de Investigații Politice. Angajații unui condamnat penal și în plus turnător la Securitate dovedit au ajuns să facă procese de intenție oamenilor corecți din această țară. Sunt atacuri mizerabile, la care sunt supusă pentru că, în cadrul activității mele în slujba cetățenilor, am deranjat interesele clientelare ale celor care au pus ochii pe bugetul și pe patrimoniul public, cel mai recent caz fiind distrugerea Parcului Brâncuși.
  Nu am nimic de ascuns. Nu e nimic de care să-mi fie rușine în toată cariera mea. Așa că nu voi lăsa pe nimeni să-și bată joc de munca și de reputația mea. Nu este primul atac la care sunt supusă. Chiar acum câteva zile Gabriela Firea mi-a atacat tatăl în ședința de Consiliu General, fiindcă puneam prea multe întrebări incomode despre situația de la spitalele bucureștene.
  Am discutat deja cu avocații și voi deschide acțiune în instanță pentru calomnie și pentru prejudicii aduse imaginii mele. Îmi voi apăra drepturile, demnitatea, integritatea personală și profesională și voi continua să lupt pentru drepturile cetățenilor pe care îi reprezint, fără a mă lăsa intimidată de asemenea atacuri denigratoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.