În această dimineață, Primăria Buzău a inaugurat primul „Inel verde” al oraşului, un traseu lung de 5,4 kilometri în jurul şi în interiorul Parcului Crâng. La evenimentul desfășurat în urmă cu câteva ore au participat peste 1.500 de buzoieni, posesori de bicicletă, trotineta, de role sau alte mijloace de transport nepoluante.

Ideea viceprimarului Ionuț Apostu, concretizată sub forma unui inel cu o lungime de peste 5,4 km

Fost director executiv, vreme de patru ani (perioada 2012-2016) în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Buzău, Ionuț Apostu, actualul viceprimar PSD al Municipiului Buzău a militat constant pentru protecția mediului înconjurător și activități de ecologizare. Ideea „inelului verde” i-a aparținut viceprimarului buzoian, inițiativă care s-a concretizat în cadrul săptămânii europene pentru mobilitate, eveniment în care autoritățile locale cu sprijinul unor parteneri privați, au împărțit mai multe mijloace de deplasare, electrice, unor persoane cu dizabilități.

„Mă bucur să văd Buzăul pe harta orașelor care fac pași concreți, serioși spre protejarea ariilor naturale și totodată, printre comunitățile care își manifestă concret inițiativele pentru un mediu natural, curat și ecologic. Această responsabilitate privitoare la îngrijirea mediului înconjurător și la îmbunătățirea sa prin activități sportive, educaționale și care în același timp contribuie la sănătatea cetățenilor este una dintre prioritățile noastre”Ionuț Apostu, viceprimar Mun. Buzău

Deputat pe bicicletă | Traseu fără obstacole pentru Ionela Viorela Dobrică

Printre cei 1.500 de participanți care inaugurat „inelul verde” s-a numărat și deputatul PSD de Buzău, Ionela Viorela Dobrică. Fără a ieși în evidență, Ionela Dobrica s-a confundat printre mulțimea prezentă în fața porții Crângului. Prezentă alături de un grup de prieteni, tânăra reprezentantă a Buzăului în aparatul legislativ central a parcurs traseul fără dificultăți.

„Personal, îmi place să fac mișcare, mai ales într-un cadru natural și organizat. Este un traseu cu grad de dificultate scăzut, potrivit pentru orice participant. Activitatea de astăzi este o acțiune de lăudat a municipalității buzoiene, care da dovadă de responabilitate și grijă, atât față de mediul înconjurător, cât și față de starea de bine a propriilor cetățeni” – Ionela Viorela DobricăDeputat PSD

Cum s-a născut „inelul verde”?

„Inelul verde” este unul dintre proiectele mai vechi ale viceprimarului buzoian, Ionuț Apostu. Mai exact, pe 11 mai 2016, Ionuț Apostu a publicat pe pagina sa personală de Facebook, un „decalog al mediului” adaptat pe nevoile specifice din domeniu ale Municipiului Buzău. Atunci, pentru prima dată s-a specificat inițiativa în urma căreia să fie realizată o pistă cu dimensiuni considerabile destinate bicicliștilor buzoieni.

Sursă foto: Facebook – Ionuț Apostu

Pista de biciclete pornește de la Poarta Crângului, continuă pe Bulevardul Mareşal „Alexandru Averescu” şi pe Calea Eroilor,  apoi pe Aleea Căprioarei, Obelisc şi înapoi la Poarta Crângului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.