Consilierii locali vor avea pe masă în această dimineaţă rectificarea bugetului Municipiului Buzău. Printre investiţiile preconizate se numără şi ridicarea unei gradene cu 50 de locuri în Baza Sportivă a Liceului cu Program Sportiv din localitate, acţiune pentru care a fost solicitată suma de 50.000 de lei. Adică fix cât a primit divizionara „C”, Metalul Buzău pentru 1200 de scaune.

Suma este una exorbitantă, având în vedere tarifele practicate pe piaţa internă de firmele specializate în construcţia, realizarea şi mentenanţa bazelor cu profil sportiv. De cinci ori mai mare decât oferta publică a unui furnizor din domeniu.

La un simplu calcul matematic, costul pentru realizarea unui singur loc este de 1.000 de RON.

Presupunând că structura va fi una metalică, tribuna acoperită, iar scaunele de plastic, asemenea celor de pe stadioanele „Gloria” sau „Metalul” din Buzău, vă propunem următorele tarife, furnizate de către marile societăţi de profil din ţară.

Scaune VIP sau risipă de bani?

Costul unui scaun este cuprins între 6,60 şi 10 euro, potrivit matematicii simple, 500 de euro cele cincizeci de locuri. Adică puţin sub 3.000 de lei. (Preţ oferit online de societatea Rezervoare Mari SRL). Artimex, cel mai cunoscut brand din ţară în domeniu, totodată şi cel mai scump oferă următoarele tarife pentru un scaun: maxim 14 euro pentru cele destinate spectatorilor, maxim 100 de euro pentru cele VIP-bench, identice cu cele de pe Arena Naţională din Bucureşti.

Acoperiş de 47.000 RON?

Mai rămân 47.000 RON destinaţi structurii metalice şi acoperişului (n.r. documentul nu arată dacă tribuna va avea sau nu acoperiş, însă preţul pentru o gradenă neacoperită nu este justificat de cei 50.000 de lei alocaţi).

Ce are nevoie LPS, o societate vinde de 5 ori mai ieftin

Societatea ENERGIC SPORT pe care am descoperit-o folosind motorul de căutare online Google realizează gradene, de 50 de locuri cu sistemul metalic şi montaj inclus în doar… 10.104 RON, adică de aproape cinci ori mai puţin decât suma cerută de LPS Buzău. Oferta lor poate fi găsită aici şi este ilustrată mai jos.

Sursă foto: site oficial al ENERGIC SPORT

AJF a împărţit scaune în tot judeţul, mai puţin în Buzău…

Majoritatea stadioanelor din ligile inferioare de fotbal din judeţul Buzău au primit din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău scaune pentru dotarea arenelor sportive. Scaunele provin de pe stadionul „Ghencea”, recent demolat şi au fost obţinute de către şeful fotbalului buzoian, Adrian Petre prin relaţiile sale. Petre este unul dintre oamenii apropiaţi ai preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, fiind totodată un pol de influenţă. În primul cer de prieteni al şefului de la Casa Fotbalului se află şi Cătălin Cighir, directorul LPS Buzău, membru al Comitetului Executiv al FRF din partea sectorului juvenil. Având în vedere faptul că la ora actuală LPS Buzău reprezintă jumătate din bazinul fotbalistic juvenil buzoian, conducătorii liceului ar fi putut solicita celor de la AJF Buzău scaune, scutind astfel bugetul local de o investiţie considerabilă.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.