Răfuiala dintre primarul comunei Vadu Paşii şi liderul opoziţiei, Nicolae Chijer este departe de a se fi încheiat. Mai mult, victime în slaba gestionare administrativă a celei mai mari comune din judeţul Buzău au ajuns micuţii din comună, elevi ai şcolilor din Stânceşti, Scurteşti şi Vadu Paşii, localităţi ce adăpostesc cele trei instituţii de învăţământ pentru clasele I-IV şi încă şase grădiniţe.

Ultima şedinţă a Consiliului Local din Vadu Paşii a fost programată pentru 2 septembrie, anunţul către consilierii locali fiind făcut vineri după amiază (n.r. 30 august 2019). Acest lucru nu doar că a stârnit nemulţumirea opoziţiei din Primăria Vadu Paşii, ci a şi aruncat o urmă de suspicine asupra legalităţii proiectelor propuse.

Nicolae Chijer, liderul opoziţiei şi membru ALDE a reacţionat la postarea primarului Gheorghe Firon, disponibilă aici, vizavi de lipsa de implicare a opoziţiei în susţinerea unui proiect de importanţă vitală pentru comunitatea din Vadu Paşii. Redăm în rândurile următoare reacţia lui Nicolae Chijer vis-a-vis de spusele actualului primar:

„Vreau să aduc la cunoștință cetățenilor comunei următoarele aspecte legate de ședința din data de 02.09.2019:
1. Proiectul de investiții ,, Reabilitare și extindere a Școlii Gimnaziale Vadu-Pașii a fost aprobat de consiliul local încă din anul 2017, proiect P.N.D.R proiect pentru care s-au virat sumele necesare terminării tuturor lucrărilor cuprizând și utilitățile necesare începerii noului an școlar. 
2. Pe ordinea de zi, se alocau anumite sume de bani pentru școală, dar nu și pentru asfaltarea curții interioare. Legat de acest aspect, vă pun la dispoziție referatul și lista de investiții ce ne-au fost înmânate nouă, ca și consilieri în data de 30.08.2019. Trebuie să aduc la cunoștință că majoritatea avem serviciu, iar ședința ne-a fost comunicată vineri la ora 15.30 pentru data de 02.09.19 ora 8.00. Acesta fiind și motivul pentru care nu am putut fi prezenți. Din informațiile noastre, nici la celelalte școli nu ați făcut curățenie, ceea ce nu ține de consiliul local, ci de administrația școlii și de către ordinele date de domnul primar și domnul viceprimar. Părinții au luat perdelele de la clase pentru a fi spălate. Aici ce aveți de comentat domnule primar, cu ce ne mai învinuiți pe noi consilierii, că salile de clasă sunt pline de păianjeni și nevăruite. În concluzie faceți referire doar la Școala Gimnazială Vadu-Pașii, nu și la celelalte școli, precum Școala Gimnazială Stăncești și Școala Gimnazială Scurtești, oare nu aparțin tot comunei care le reprezentați? Niciodata noi , ca și consilieri locali nu am fost și nici nu vom fi împotrivă pentru binele cetățenilor comunei, nefăcând diferența între cei care ne-au votat și cei ce nu ne-au votat, pentru noi toți sunteți importanți făcând parte din comunitatea noastră. Momentan atât am avut de comunicat. Vă mulțumesc! „

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.