miercuri, iulie 17, 2024

INCREDIBIL! CU BANI DE LA PRIMĂRIE | Antonio Gatti, Massimo Dutti şi Jenny Fairy îmbracă şoferii de la TUC Râmnicu Sărat

Custom ad 1

Agora practică jurnalismul de calitate, iar superlativele rar îşi găsesc locul în textele noastre, cu atât mai mult în titlurile materialelor pe care le publicăm. Cazul de faţă este excepţia care confirmă regulă pentru că în rândurile de mai jos se găsesc incredibilele explicaţii ale autorităţilor locale pentru achiziţionarea unor accesorii şi produse vestimentare ale unor branduri de lux, destinate personalului din cadrul societăţii locale de transport în comun din Râmnicu Sărat, entitate aflată sub directa gestionare a primăriei din localitate.

Informaţia a fost furnizată în premieră de colegii de la TV Sud-Est, articolul acestor fiind disponibil integral accesând link-ul acesta.

Societatea de transport în comun din Râmnicu Sărat, TUC (n.r. Transport Urban de Călători din Rm. Sărat) pe scurt, entitate aflată în subordinea primăriei din localitate, deci finanţată din bani publici îşi respectă angajaţii, mai ales când vine vorba de imaginea acestora în ochii călătorilor. Potrivit unui raport recent al Curţii de Conturi, Primăria Râmnicu Sărat a girat o serie de cheltuieli ale societăţii aflate în directa subordinea prin care au fost achiziţionate mai multe accesorii şi produse vestimentare ale unor branduri de lux.

Potrivit TV SUD EST, au fost achiziţionate paltoane şi un trench de la Antonio Gatti, un hanorac de la Massimo Dutti, o pereche de cizme de damă marca Jenny Fairy, parfum de la Paco Rabanne, ochelari de soare Polaroid şi adidaşi sport Flex Advantage, toate însumând 10.640 RON. Operaţiunile de achiziţionare a fost făcute în perioada 2017-2018.

Justificarea achiziţilor a fost făcută chiar de reprezentanţii firmei anterior menţionată pentru sursa citată. Într-un oraş dominat de sărăcie şi cu o rată a şomajului înfloritoare, o localitate în care tinerii de abia aşteaptă să îndeplinească vârsta majoratului pentru a lua drumul Capitalei, vorbele acestora sunt uimitoare, mai ales că după încheierea pledoariei, aceştia emit pretenţii de credibilitate. Aşadar:

„A fost vorba de ghete de protecţie şi haine de lucru. „Sandu Ciubotă, director TUC Râmnicu Sărat. Sursă foto: TV SUD EST.

Sandu Ciubotă, directorul TUC Râmnicu Sărat: Sursă foto: Captură video TV Sud Est

„Este vorba de îmbrăcăminte pentru şoferi şi pentru mecanici, din câte ştiu eu. Nişte sume derizorii.” – Sorin Cîrjan, primar Râmnicu Sărat.

De precizat faptul că nici unul dintre brandurile de lux aflate pe lista de achiziţii nu produce articole sau accesorii vestimentare dedicate condiţiilor grele de muncă, care să se încadreze în obligativitatea SSM. Mai mult, inspectorii au constat că achiziţiile s-au încadrat nejustificat fix în categoria specificată mai sus.

Până la raportul Curţii de Conturi, nimeni din Primăria Râmnicu Sărat sau din cadrul societăţii TUC nu au luat vreo decizie privitoare la achiziţiile realizate în perioada 2017-2018. După, angajaţii au fost puşi să plătească contravaloarea produselor, iar paguba a fost achitată integral. Pe linie de muncă nu a fost dictată nici o sancţiune, iar aşa cum au spus şi colegii de la TV SUD EST: „s-a pus batista pe ţambal”.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole