Introducere. Vineri a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local din comuna Vadu Paşii, una dintre cele mai mari aşezări din judeţ. În localitatea care adăposteşte peste 3.000 de suflete, reprezentaţii Partidului Social Democrat s-au aliat cu membrii ALDE, mişcare menită să ducă la demiterea viceprimarului liberal, Cristinel Georgescu.

Nicolae Chijer, liderul opoziţiei din Vadu Paşii. Foto: Andrei Piţigoi | Agora Buzău

Primarul Gheorghe Firon a părăsit sala la scurt timp după ce Nicolae Chijer, reprezentatul ALDE a reuşit suplimentarea listei de proiecte cu demiterea viceprimarului. Dezbaterile au continuat cu 10 consilieri prezenţi, doar că unul dintre ei a părăsit sala înaintea supunerii la vot a propunerii de demitere a viceprimarului.

Primarul Gh. Firon înaintea şedinţei de CL din Vadu Paşii. Foto: Andrei Piţigoi | Agora Buzău

Actul I. Primarul a dat bir cu fugiţii când a aflat că poate rămâne fără „vice

Şedinţa a debutat în efectiv complet, iar înainte de citirea proiectelor care s-au aflat pe ordinea de zi, consilierul ALDE Nicolae Chijer a propus şi a obţinut graţie majorităţii din Consiliul Local suplimentarea iniţiativelor cu demiterea viceprimarului. După un scurt comentariu legat de legalitatea proiectului, care nu a avut avizul secretarului, primarul Gheorghe Firon, reprezentat al Partidului Naţional Liberal a părăsit şedinţa, o alegere a primului om din comună care denotă lipsă de responsabilitate şi teama de a îşi înfrunta adversarii direct.

Primarul Gh. Firon (PNL) părăsind sala de şedinţe. Foto: Andrei Piţigoi | Agora Buzău

Actul II. Mai puţină pâine, mai mult circ în şedinţa CL Vadu Paşii

Şedinţa a continuat în nota în care a debutat. Tot cu scandal. Mai întâi o serie de cetăţeni aflaţi în sală au fost daţi afară, din comportamentului. A fost nevoie de un apel la 112 pentru ca aceştia să plece din sală.

Secretarul de şedinţă apelând numărul unic pentru situaţii de urgenţă.
Foto: Andrei Piţigoi | Agora Buzău

Apoi, o angajată a Primăriei a fost nevoită să urmeze calea spre ieşire, din acelaşi motiv. A durat aproape două ore ca reprezentaţii comunităţii să poată discută cele patru proiecte aflate pe ordine de zi.

Una din angajatele Primăriei Vadu Paşii părăseşte sala de şedinţe obligată de votul consilierilor. Foto: Andrei Piţigoi | Agora Buzău

Actul III. Atentat la banul public. Salarii de invidiat pentru firma de salubritate din Vadu Paşii

Două din cele patru proiecte aflate pe ordinea de zi vizau noua societate de salubritate a comunei Vadu Paşii. În unul dintre acestea era prevăzută organigrama noii entităţii, salariile angajaţiilor şi studiile pe care aceştia (nu) trebuie să le deţină pentru a ocupa poziţiile vacante. Orice persoană cu cel puţin studii medii poate candidat pentru o funcţie în cadrul societăţii de salubritate din Vadu Paşii, chiar dacă vorbim de poziţii precum şofer, şef de serviciu sau contabil. Şoferului nu îi este cerut atestat de şofer profesionist, contabilului şi casierului nu le sunt cerute studii în domeniu, iar şeful de serviciu nu este obligată să deţină studii superioare.

Facsimil proiect de hotărâre.

Actul IV. Ninja de Vadu Paşii sau cum a dispărut într-o clipă consilierul UNPR, Petrică Voinea

Momentul culminant. Cu chiu` şi vai s-a ajuns la ultimul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi, demiterea viceprimarului. După două ore istovitoare, consilierii locali au luat o pauză de… ţigară. A fost momentul decisiv pentru consilierii opoziţiei, care nu au reuşit demiterea primarului din cauza faptului că Petrică Voinea, unicul reprezentat al UNPR a dispărut. Alesul local a părăsit sala sub pretextul faptului că „iese la fumat”, doar că după câteva secunde, ceilalţi prezenţi în sală au simţit că este ceva putred la mijloc din simplu faptă că acesta „Bobiţă” din Vadu Paşii este… nefumător. În cursa spre autoturismul personal, Voinea l-ar fi întrecut şi pe Usain Bolt la proba de 100 de metri obstacole, iar eforturile celorlalţi consilieri locali pentru a îl determina să revină în sală s-au dovedit în zadar.

Consilierul Petrică Voinea îşi trăieşte ultimele zile ca membru al CL Vadu Paşii.
Foto: Andrei Piţigoi | Agora Buzău

Deznodământul. Normalitatea, o stare greu de atins pentru reprezentanţii PNL

În cele din urmă, viceprimarul liberal din Vadu Paşii va mai rămâne pe funcţie, cel puţin câteva zile până la o întrevedere „extraordinară” a consiliului local din Vadu Paşii. Cert este că zilele acestuia sunt numărate, iar majoritatea PSD-ALDE în frunte cu Nicolae Chijer se poate dovedi benefică pentru una dintre cele mai mari comunităţi din judeţ.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.