Guvernul a aprobat pe 10 aprilie acordarea de granturi anuale de până la 4000 de euro pentru susținerea studiilor universitare în cazul absolvenților de liceu care au obținut rezultate bune la olimpiadele naționale și internaționale. Sprijinirea tinerilor și îmbunătățirea calității învățământului sunt obiective principale asumate de PSD și la îndeplinirea cărora se lucrează atât în Guvern cât și în Parlament.

„Tinerii cu rezultate bune la învățătură sunt una dintre cele mai importante resurse ale țării noastre, pe umerii lor se va clădi România de mâine, așa că este vital să le arătăm că statul îi susține și le este alături. Pe vremea când eram elevă, eu însămi am participat la olimpiada de matematică și am văzut din experiența mea și a colegilor mei cât de multă muncă se află în spatele obținerii performanței”, a declarat Ionela Dobrică, deputat PSD.

Potrivit programului, absolvenții de liceu care obțin medalii sau mențiune la olimpiadele naționale vor beneficia de granturi între 1500 și 3000 euro, iar absolvenții de liceu premiați la olimpiadele internaționale vor obține sume cuprinse între 2500 și 4000 de euro.

Având în vedere problema exodului de resurse umane, guvernul PSD și-a propus punerea în aplicare a mai multor măsuri care să îi convingă pe români să-și pornească și să-și consolideze o carieră în România. Susținerea financiară a olimpicilor români vine, așadar, ca o completare firească a eforturilor de păstrare în interiorul granițelor a resursei umane de calitate.

„Educația rămâne una dintre cele mai sigure căi pentru evoluția pozitivă a unei țări. Prin acordarea acestor granturi, nu doar că elevii vor fi impulsionați să-și continue cu pasiune procesul de educație, dar banii primiți pot fi utilizați tocmai în scopul desăvârșirii acestui proces, prin achiziționarea de cărți, manuale și alte unelte educative tehnologizate”, a concluzionat Ionela Dobrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.