ANAF revine la organizarea pe județe | Buzoianul Sorin Lazăr, șeful comisiei de Buget, Finanțe și Bănci: „Este o măsură necesară și benefică!”

0
97

Ieri, în cadrul Comisiei pentru Buget, finanţe şi bănci, parlamentarii PSD, ALDE, UDMR si cei din grupul minorităților naționale au votat proiectul de lege pentru modificarea OUG nr. 74/2013 privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii A.N.A.F, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, PL-x 710/2018.

Din partea Ministerului Finanţelor Publice, a participat ca invitat la şedinţa Comisiei, ministru Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, care a explicat membrilor Comisiei că această măsură este benefică pentru buna organizare şi funcţionare a A.N.A.F.

„În calitate de preşedinte al Comisiei pentru buget, am prezidat şi am ascultat dezbaterile atât pe textul legii, cât şi pe amendamentele propuse – 18 şi am explicat că această măsură este necesară pentru agenţii economici din fiecare judeţ. După dezbateri, deputaţii au votat cu 14 voturi pentru, 5 împotrivă și 1 abținere, raportul fiind adoptat.
Astăzi, 27 februarie 2019, în plenul Camerei Deputaţilor, în urma votului decisiv al parlamentarilor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, a fost reorganizată. În esenţă, s-a votat pentru renunțarea la organizarea Fiscului pe regiuni și revenirea la organizarea pe județe. Totodată, Direcția Generală a Vămilor va trece de la ANAF la Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Aşadar, după semnarea propunerii legislative de către preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial, aceasta va intra în vigoare de îndată. Pe această cale, doresc să le mulţumesc colegilor din cadrul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, cât şi tuturor colegilor parlamentari pentru adoptarea acestei propuneri legislative”
– Sorin Lazăr, deputat PSD,

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.