Cartierul Broșteni din Municipiul Buzău rivalizează cu imaginile prezente în filmul Jurassic Park.

Dacă în producția lui Steven Spielberg cadrele sunt regizate, în micuțul cartier buzoian fauna este în floare, în anumite zone înălțimea arbuștilor depășind lejer 2 metri și jumătate în înalțime, suficient cât să ții la umbră un triceraptor sau tiranozaur.

Rămâi pe Agora Buzău pentru clipul JURASSIC BROŞTENI | VIDEO (Fotografii şi montaj: Andrei Piţigoi)

Foto & grafică: Andrei Piţigoi | Agora Buzău

Problemele locuitorilor din cartierul buzoian nu țin doar de fauna extrem de dezvoltată, ci și de locurile de joacă. Spațiul destinat celor mai mici dintre noi, aflat la intersecția străzilor Tăbărcari și Iazul Morilor este un real pericol și doar o problemă de timp până când micuții vor cădea pradă echipamentelor de joacă, menite să le aducă un zâmbet pe fața, nu un sejur la SJU Buzău.

Foto & grafică: Andrei Piţigoi | Agora Buzău

În alte cartiere din Buzău, acolo unde locuiesc părinții unor cunoscuți politicieni buzoieni sau chiar aceștia, locurile de joacă se ridică la standarde europene.

Foto & grafică: Andrei Piţigoi | Agora Buzău

Din păcate pentru administrația municipală, în cartierul Broșteni își au domiciliul doar doi deputați, prea puțin pentru ca instituția din Palatul Comunal să efectueze măcar reparații minime în locul de joacă sau să toaleteze zona. Prin urmare, bunicii se așează pe bordură, iar copiii se joacă în stradă.

Foto & grafică: Andrei Piţigoi | Agora Buzău
Articolul precedentFOTO | S-a prăbușit podul de la Marghiloman!
Articolul următorTinerii români vor ca educația să devină următoarea prioritate principală a U.E.
Autor al cărţii „Drum printre ani – Istoria echipei de fotbal Gloria Buzău 1971 – 2011”. În prezent redactor şef al publicaţiei Buzăul Sportiv, jurnalist Agora Buzău şi fotograf 123RF. Realizator TV şi moderator al emisiunilor "Sport Maxim", „Fotbal Total”, „TV Sport”, „Eurofotbal”, „Sport Maxim”, „Arena sportivă” şi „Zona neutră”. Prezentator al emisiunilor „În spatele uşilor de restaurant”, „Tainele pensiunii” şi "Bilet de vacanţă". Realizator al DVD-urilor „Războinicii la Ciuta”, „Meciuri de poveste” şi „Palatul Comunal, simbol al Buzăului”. Peste 200 de evenimente sportive comentate (din fotbal, handbal şi futsal). Fotojurnalist 123RF din 2017, membru APSR, membru AIPS, absolvent Sports Buisness Academy. Manager "Buzăul Sportiv" & "Agora Buzau".

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.