miercuri, iulie 24, 2024

ACTUALITATE | Cardurile de carburant pentru persoanele cu dizabilități nu se vor elibera la termenele stabilite

Custom ad 1

Achiziționarea și eliberarea cardurilor de carburant prevăzute la art. 24, alin (9) din Legea 446/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap va putea fi realizată după autorizarea unităților emitente de către MINISTERUL DE FINANTE.

Prin circulara cu nr. 13459/SCICPDPD/DB/19.04.2024 a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale/ Autoritatea Națională pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități se precizează că Ministerul de Finanțe nu a emis până la acest moment astfel de autorizări de unități.

Ca urmare, D.G.A.S.P.C. Buzău se află în imposibilitatea eliberării cardurilor de carburant la data precizată la depunerea solicitării dvs.

Astfel, prezența persoanei cu dizabilitate sau a reprezentantului legal al acesteia la sediul D.G.A.S.P.C. Buzău în vederea ridicării cardului la data comunicată la depunerea solicitării nu mai este necesară.

Pentru a nu fi afectat dreptul de acordare a gratuității la transportul interurban în anul 2024, persoana cu dizabilitate sau reprezentantul legal al acesteia poate opta pentru una dintre celelalte modalități de acordare a gratuității pentru transportul interurban, respectiv biletele de călătorie gratuită sau decontul de carburant.

Pentru acest lucru, persoanele interesate trebuie să contacteze în perioada imediat următoare Serviciul evidență și plată prestații sociale la unul din numerele de telefon 0786104025 sau 0786104032 pentru a fi informați de modalitatea de realizare și transmitere a acestei noi opțiuni.

Dacă opțiunea nu va fi schimbată, solicitarea de eliberare a cardului de carburant rămâne în evidența D.G.A.S.P.C. Buzău, urmând a fi soluționată după clarificarea situației descrise mai sus de către Ministerul de Finanțe, emitent al acestor autorizații, și vă vom anunța cu privire la aceasta în timp util.

Sursă: D.G.A.S.P.C. Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole