miercuri, iunie 12, 2024

Să citim la bibliotecă!

Custom ad 1

Pe 16 mai, Biblioteca Judeţeană ,,V. Voiculescu” Buzău a primit vizita unui important buzoian, doctor în istorie, 𝐆𝐡𝐞𝐨𝐫𝐠𝐡𝐞 𝐌𝐢𝐮, care a avut amabilitatea de a dona bibliotecii noastre volumul ,,𝐒𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬𝐜 𝐝𝐢𝐧 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐚 𝐁𝐮𝐳𝐚̆𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐬𝐟𝐚̂𝐫𝐬̧𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐬𝐭 (𝟏𝟗𝟔𝟐-𝟏𝟗𝟖𝟗)”.

Cartea, apărută în 2023 la Editura Mega din Cluj-Napoca, este rodul unei munci asidue ce reprezintă lucrarea de doctorat a autorului, realizată la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti şi susţinută în septembrie 2021, sub coordonarea prof. dr. Bogdan Murgescu, un strălucit cercetător în istoria economică şi socială, cu cinci cărţi de autor şi un număr mare de studii apărute în reviste de specialitate în ţară şi străinătate.

În cele 554 de pagini, volumul ni se dezvăluie în toate elementele posibile ca o cercetare aplicată care vine să ofere datele despre o zonă geografică bine delimitată şi care aduce toate argumentele în înţelegerea caracteristicilor şi limitelor modernizării rurale realizate în regimul comunist. De fapt, lucrarea tratează, prin structura monografică, din perspective multiple, trei localităţi buzoiene: Padina, Pogoanele şi Smeeni.

Consultând acest volum puteţi afla, într-o lectură agreabilă, tot ce se poate afla, folosindu-se chiar şi interviuri de istorie orală, din arhivele sfaturilor populare, CAP-urilor, întreprinderilor, arhivelor şcolare şi a altor arhive, despre realităţile economice şi sociale ale perioadei.

Sursă: Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole