miercuri, mai 1, 2024

Ziua Culturii Naționale marcată prin activități diverse la Muzeul Județean Buzău

Custom ad 1

Buzoienii sunt așteptați la activitățile dedicate ZILEI CULTURII NAȚIONALE, ce vor fi organizate, mâine, 15 ianuarie, la sediul Muzeului Judeţean Buzău.

Programul evenimentului:
➡️ora 10:30 – Conferința de presă anuală a Muzeului Județean Buzău și lansarea Ofertei culturale, educative și științifice pentru anul 2024.
➡️ora 11:20 – Lansare de carte științifică: „Mousaios”, nr. XXVI/2023, revistă de studii și articole de arheologie, semnate de arheologii Muzeului Județean Buzău și de alți specialiști din țară; „Bibliografia Numismatică a județului Buzău”, autor dr. Marius Neculae – volumul reprezintă un instrument de lucru foarte util atât pentru cercetători, cât și pentru pasionații de numismatică; „Așezarea neo-eneolitică de la Aldeni-Gurguiul Balaurului, jud. Buzău. O reevaluare interdisciplinară”, autor dr. Cristian Eduard Ștefan – lucrarea tratează, în lumina noilor studii aplicabile astăzi în arheologie, un lot de materiale descoperite la jumătatea secolului trecut în situl de la Aldeni;
➡️ora 11:50 – Vernisajul expoziției temporare „Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău” – proiectul expozițional aduce în atenția publicului unele dintre componentele principale ale activității muzeale, precum: cercetarea științifică, restaurarea artefactelor, conservarea bunurilor culturale;
➡️ora 12:30 – Prezentarea publică a donației „Grigore Patrichi-Smulți”. Valoroasa colecţie, ce cuprinde 30 de lucrări de artă, a fost donată Muzeului Judeţean Buzău, la finele anului trecut, de către soția și unul dintre fiii marelui sculptor Grigore Patrichi-Smulți.

Intrarea este liberă!

Sursă: Muzeul Județean Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole