miercuri, mai 1, 2024

Gabriel Avrămescu: ”Una din prioritățile mele și ale PNL o reprezintă autostrada A7”

Custom ad 1

În 2020 spuneam în campania electorală că una din prioritățile mele și ale PNL o reprezintă autostrada A7. Astăzi, Autostrada „Moldovei” A7 a intrat pe făgașul normal: ultimul contract pe loturile PNRR a fost semnat pentru tronsonul 3 Pietroasele – Buzău (13,9km) din Autostrada A7 Ploiești – Buzău. Rolul autostrăzii pentru județul nostru va fi unul esențial. Aceasta va contribui la dezvoltarea economică a localităților buzoiene și, sper eu, la o creștere a nivelului de trai. Totuși, în același timp nu trebuie să neglijăm rutele pe care buzoienii și românii le folosesc în județul nostru. Mă refer la DN2 E85. Până când autostrada va fi gata va mai dura. Noi nu putem sta cu infrastructura în loc până atunci. Tocmai de aceea sper să înțeleagă și CNAIR necesitatea de a lărgi E85 în vederea sporirii nivelului de siguranță.” a declarat Gabriel Avrămescu, președintele PNL, cu ocazia semnării contractului pentru tronsonul 3.

Gabriel Avrămescu: ”Una din prioritățile mele și ale PNL o reprezintă autostrada A7”
Gabriel Avrămescu: ”Una din prioritățile mele și ale PNL o reprezintă autostrada A7”

Autostrada A7, cunoscută și sub numele de „Autostrada Moldovei”, este un proiect important de infrastructură care va conecta Bucureștiul cu regiunea Moldovei, îmbunătățind semnificativ accesul către această zonă a țării. Este planificată să facă legătura între București și regiunea Moldovei, trecând prin județele Ilfov, Buzău, Vrancea și Bacău.

Pe data de 23 octombrie a fost desemnat câștigătorul pentru execuția Lotului III – Pietroasele – Buzău al Autostrăzii Moldova A7 (Ploiești – Buzău), fiind vorba tot despre Asocierea NUROL INȘAAT VE TICARET ANONIM ȘIRKETI – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S., valoarea contractului fiind de 1,09 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Termenul contractual este de 20 luni. Lucrările prevăzute în cele 20 luni contractuale sunt: 13,9 km lungime traseu, 2 noduri rutiere, 8 poduri și pasaje, dintre care un pasaj de complexitate tehnică ridicată, în lungime de 1260 metri, 1 parcare (stânga/dreapta) tip S3, 1 Centru de Întreținere și Coordonare.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole