joi, aprilie 25, 2024

Viceprimar PSD, condamnat în această dimineaţa la 2 ani de închisoare cu suspendare! Va trebui să presteze şi muncă în folosul comunităţii 120 de zile

Custom ad 1

Viceprimarul comunei Beceni, Laurenţiu Constantin, reprezentant al Partidului Social Democrat a primit o condamnare în această dimineaţă de doi ani cu suspendare pentru conducerea unui vechicul fără permis de conducere în formă continuată.

Iată decizia publicată pe portalul instanţelor de judecată din România în urmă cu câteva ore:

„În temeiul art. 396 alin. (1), (2) Cod proc. pen. şi art. 335 alin. (2) Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal condamnă pe inculpatul CONSTANTIN DUMITRU LAURENŢIU la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată. În temeiul art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale, pe o durată de 2 (doi) ani, termen de supraveghere stabilit conform art. 92 Cod penal. Conform art. 93 alin. (1) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune Buzău, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal, impune inculpatului obligaţia de a frecventa unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, pentru a-l ajuta să înţeleagă consecinţele faptelor sale. Conform art. 93 alin. (3) Cod penal, impune inculpatului, pe parcursul termenului de supraveghere, obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 120 zile. În temeiul art. 404 alin. (2) Cod proc. pen. şi art. 96 Cod penal, obligaţia de a presta o muncă în folosul comunităţii va fi executată în cadrul Primăriei Comunei Beceni, conform deciziei consilierul de probaţiune dispusă în temeiul art. 51 alin. (1) rap. la art. 57 alin. (2) din Legea nr. 253/2013. Conform art. 94 alin. (2) Cod penal supravegherea executării obligaţiilor va fi realizată de către Serviciul de Probaţiune Buzău. Conform art. 404 alin. (2) Cod proc. pen. cu referire la art. 91 alin. (4) Cod penal, atrage atenţia inculpatului că nerespectarea cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse precum şi săvârşirea unei alte infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere va atrage revocarea suspendării şi executarea pedepsei în întregime. În temeiul art. 274 alin. (1) Cod proc. pen., obligă inculpatul Constantin Dumitru Laurenţiu la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 1700 lei, din care 1000 lei în cursul urmăririi penale şi 700 lei în cursul judecăţii. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror şi inculpat. Pronunţată în şedinţă publică azi, 06.07.2023.”

Pe 6 aprilie 2021, Constantin Dumitru Laurenţiu a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 1.305 de lei pentru depăşirea cu 56 de km/oră a vitezei maxime legale prevăzute pe raza localităţii Potîrnicheşti din judeţul Buzău. Ca măsură complementară, agentul constatator a dispus reţinerea permisului de conducere al acestuia pe o perioadă de 90 de zile, începând cu 22 aprilie 2021.

În baza unor imagini video înregistrate de camerele de supraveghere ale Primăriei Beceni, instituţie pe care Laurenţiu Constantin a păstorit-o mai bine de un deceniu şi în cadrul căreia acesta ocupă în prezent funcţia de viceprimar, poliţiştii buzoieni au constatat că în data de 27, 29 aprilie şi 4 (de două ori) şi 7 mai 2021, fostul edil a condus autovehicule având acest drept suspendat pe o perioadă de 90 de zile, în urma sancţiunilor primite la Potîrnicheşti.

În urma celor menţionate anterior, pe 27 octombrie 2021 s-a înregistrat dosarul penal, care la puţin peste un an şi jumătate a dat prima decizie în privinţa viceprimarului din Beceni. Din documentele care alcătuiesc dosarul viceprimarului buzoian, reiese clar că Laurenţiu Constantin, deşi a colaborat cu autorităţile, nu şi-a recunoscut niciodată fapta. Acesta are 10 zile la dispoziţie pentru a formula apel la decizia judecătorilor buzoieni.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole