vineri, aprilie 19, 2024

Conferință de presă a Organizației PNL Mărăcineni. Au fost prezentați cei mai noi membri ai organizației liberale din comună.

Custom ad 1

Organizația PNL Mărăcineni a organizat săptămâna aceasta o conferință de presă la sediul PNL Buzău. Profesorul Constantin Coman, președintele organizației liberale i-a prezentat în cadrul acestui eveniment pe cei mai noi membri ai organizației liberale din comună.

Conferință de presă a Organizației PNL Mărăcineni. Au fost prezentați cei mai noi membri ai organizației liberale din comună.
Conferință de presă a Organizației PNL Mărăcineni. Au fost prezentați cei mai noi membri ai organizației liberale din comună.

Evenimentul a debutat cu o scurta evocare istorică a zilei de 27 martie 1918 în care sărbătorim Ziua Unirii Basarabiei cu Țara Mamă- România. “Ca profesor de istorie nu pot să nu amintesc solemnitatea acestei zile când la Chișinău, pe 27 martie 1918, Sfatul țării a semnat Rezoluția de unire. Tocmai de aceea aș dori să subliniez că această întâlnire aș dori să se desfășoare sub spiritul și semnificația acestei zile – unirea noastră ca cetățeni cu interese comune”, a spus profesorul Coman.

În continuare, au fost prezentate aspecte care țin de viața internă a organizației liberale de la Mărăcineni, evidențiindu-se faptul că organizația crește prin alăturarea de noi membri și simpatizanți, locuitori ai comunei care sunt convinși că proiectul politic promovat de echipa PNL de la Mărăcineni este unul de viitor.

Conferință de presă a Organizației PNL Mărăcineni. Au fost prezentați cei mai noi membri ai organizației liberale din comună.
Conferință de presă a Organizației PNL Mărăcineni. Au fost prezentați cei mai noi membri ai organizației liberale din comună.

La această conferință de presă Constantin Coman a fost însoțit de trei noi membri ai comunității care au devenit de curând membri PNL, fiind hotărâți să-și asume un nou mod de a face politică, caracterizat prin transparență, seriozitate, respectarea inițiativelor propuse de către concetățeni, promovarea participării tinerilor și femeilor la viața politică, încurajarea și susținerea inițiativei private.

Mai întâi a fost prezentată doamna Andreiu Doina, curajoasă și veche luptătoare pentru afirmarea femeilor în viața comunității, aspect ce a fost subliniat în contextul în care, la nivelul comunei, după 1989 femeile nu au fost încurajate să se implice în viața politică și a comunității, ci dimpotrivă, au fost șicanate, marginalizate, denigrate și chiar excluse din viața politică, așa cum i s-a întâmplat doamnei doctor Nicoleta Septar.

Doamna Doina Andreiu: ”Cred în valorile liberale, cred în democrație și în statul de drept. Actualul primar de la Mărăcineni se comportă în mod abuziv, considerând primăria și comuna drept proprietățile sale. Am lucrat o perioadă în primărie și pentru că am avut îndrăzneala să-l înfrunt pe actualul primar pentru lucruri care mi se păreau incorecte am fost îndepărtată, dată afară și ulterior urmărită, șicanată. Am fost permanent obstrucționată chiar în a-mi găsi alte locuri de muncă. Consider că actualul primar trebuie îndepărtat din primărie, fiind un adevărat pericol pentru cetățeni.

Cel de-al treilea membru PNL prezentat în cadrul evenimentului a fost domnul Marian Burlacu, un mare iubitor al sportului, care s-a ocupat pentru o vreme de echipa de fotbal a comunei Mărăcineni. Motivele care l-au determinat să se alăture organizației PNL fiind foarte asemănătoare cu cele ale domnului Petrache Cosmin.

Domnul Marian Burlacu: ”Toată lumea știe că sportul și, în special fotbalul, reprezintă pasiunea mea. Tocmai de aceea încă din 2008 am sperat că actualul primar ne va ajuta să construim măcar un teren de fotbal, dacă nu o bază sportivă pentru tinerii din comună. Anii au trecut și mereu am fost dus cu vorba că voi fi sprijinit. Locația terenului de fotbal care urma a fi amenajat a fost mereu schimbată, iar terenul și astăzi are o amenajare precară. Despre o sală de sport nici vorbă. Am constatat că sunt permanent marginalizat, ba chiar obstrucționat. M-am hotărât să mă alătur organizației PNL Mărăcineni, deoarece nu mi-am pierdut încă speranța că se poate face ceva și pentru dezvoltarea mișcării din comuna noastră.

În încheiere, profesorul Constantin Coman a arătat că, mai nou, primarul pesedist din Mărăcineni fură ideile liberale, ceea ce nu e tocmai rău, însă acest lucru arată lipsa de inițiativă și o viziune falimentară a actualului edil privind dezvoltarea celei mai bogate comune din județul Buzău.

Constantin Coman: “Am văzut un anunț pe facebook privind susținerea primăriei pentru clasa de step, iar la ședința Consiliului local din 22.02.2023 pe ordinea de zi a fost înscris și proiectul de hotărâre privind înființarea Serviciului specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân pe raza comunei. Ne bucură faptul că domnul primar ne preia ideile, dar din păcate prin stilul de conducere își pierde oamenii. Următoarea provocare pe care i-o lansăm este proiectul privind reabilitarea canalului de irigații Buzău Est și monitorizăm permanent stadiul implementării acestuia împreună cu domnul director de la ANIF.

Sursă: PNL Buzău

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole