25.8 C
Buzău
joi, iunie 1, 2023
Google search engine
AcasăCulturăFestivalul „Primăvara Poeților”, organizat de Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu”

Festivalul „Primăvara Poeților”, organizat de Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu”

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Buzău, alături de Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR), organizează joi, 6 aprilie, ora 12.00, Festivalul „Primăvara Poeților”.

Festivalul „Primăvara Poeților”, organizat de Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu”
Festivalul „Primăvara Poeților”, organizat de Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu”

Manifestarea, ajunsă la cea de a XIV-a ediție, va avea loc la sediul central al Bibliotecii, în Galleria Mall, și se va desfășura sub forma unei întâlniri între scriitorii buzoieni cu membrii Cercului Literar al AGIR „Literar ing”, condus de prof. univ. dr. ing. Nicolae Vasile.

Vor fi lansate cărțile:
• „Enciclopedia Scriitori din Generația 2000” (volumele 1 și 2), coordonată de Nicolae Vasile, un proiect al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), în care sunt prezentați și scriitori din Buzău;
• „Pagini din istoria dezvoltării industriei României – volumul 7 – Industria de mașini electrice din România”, volum elaborat de Nicolae Vasile și Eugen Nicolescu, unde sunt prezentați și 2 reprezentanți ai Buzăului: fostul ministru Alexandru Necula (născut la Nehoiu), părintele industriei electrotehnice și electronice din România, și Ghiorghe Obreja, patronul singurei fabrici de mașini electrice din România înființate după 1989.

La rândul lor, poeții buzoieni aflați în sală își vor prezenta cele mai recente creații și apariții editoriale.

Prezent la eveniment, Nicolae Vasile este președintele Cercului Literar al AGIR, „Literar ing”, director general al Revistei „Cronica Timpului” și președinte al filialei bucureștene cu același nume a UZPR.

Tot în cadrul Festivalului „Primăvara Poeților” a fost lansat și concursul de poeme „Universul copilăriei”, cu tema „Copilăria, cea mai frumoasă poveste”, dedicat elevilor de gimnaziu și liceu.

Sursă: Biblioteca Județeană Vasile Voiculescu

Articole similare

1 COMENTARIU

  1. Festivalul „Primavara Poetilor” este o manifestare deosebit de interesanta si incurajatoare pentru cei care iubesc arta literara. In plus, organizarea de catre Biblioteca Judeteana Vasile Voiculescu Buzau sub egida Asociatia Generala a Inginerilor din Romania si lansarea unui concurs dedicat elevilor de gimnaziu si liceu sub tema „Copilaria, cea mai frumoasa poveste” dezvaluie ingrijorare si sustinerea autoritatilor pentru promovarea literaturii. Cu siguranta, Festivalul „Primavara Poetilor” se va bucura de un real succes, atat printre poeti, cat si printre cei mai tineri iubitori de literatura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments