Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” sărbătorește Ziua Culturii Naționale printr-o serie de manifestări culturale organizate în preajma datei de 15 ianuarie, data nașterii poetului național Mihai Eminescu.

Joi, 12 ianuarie, reprezentanți ai Bibliotecii Județene le-au citit povești copiilor de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 18 din municipiu. Cele două grupe de preșcolari, care au participat la eveniment, vor fi invitații bibliotecii, luni, 16 ianuarie, ocazie cu care cei mici vor vizita secțiile instituției și vor lua parte la activități specifice dedicate copiilor.

Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” sărbătorește Ziua Culturii Naționale în această săptămână
Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” sărbătorește Ziua Culturii Naționale în această săptămână

Tot la sediul central al Bibliotecii Județene „V. Voiculescu”, de la Galleria Mall, este deschisă, în perioada 10-20 ianuarie, o expoziție de carte dedicată poetului național, Mihai Eminescu.

De asemenea, la Corpul B al Bibliotecii, din cartierul Poștă, va avea loc vineri, 13 ianuarie, de la ora 13.00, manifestarea „Trecut-au anii”, realizată în parteneriat cu Liceul Tehnologic „D. Filipescu”. Elevi și profesori ai instituției de învățământ sunt invitați să viziteze cele două expoziții organizate de bibliotecarii buzoieni: o expoziție de carte și expoziția „Eminescu în presa de la începutul secolului XX”, conținând extrase din periodicele aflate în colecțiile Bibliotecii Județene.

La rândul lor, elevii Liceul Tehnologic „D. Filipescu” vor susține proiecții Power Point despre viața și opera lui Mihai Eminescu, vor recita versuri și vor prezenta eseuri despre poetul național. Bibliotecarii îi vor provoca în final la un concurs de cunoștințe având ca temă „Opera lui Mihai Eminescu”.

Sursă: Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu” Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.