Competiția ”Bătălia Cărților”, care s-a desfășurat în perioada aprilie – octombrie 2022, a avut ca scop ca scop promovarea lecturii în rândul elevilor de gimnaziu și a celor de liceu. Spre deosebire de anul trecut, când concursul a avut loc online, ediția din 2022 s-a desfășurat în condiții normale. „Bătălia Cărților” 2022 a avut două secțiuni: concursul de lectură în limba română și concursul de lectură în limba franceză.

Pe 08 decembrie va avea loc finala concursului „Bătălia cărţilor” organizat de Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu”
Pe 08 decembrie va avea loc finala concursului „Bătălia cărţilor” organizat de Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu”

Joi, 08 decembrie 2022, la sediul central al Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu” din Galleria Mall, va avea loc finala concursului „Bătălia cărţilor”. Având în vedere că la Concursul în limba română – Secțiunea pentru adolescenți s-au calificat numai doi finalişti, concursul de întrebări pe marginea cărților citite nu va mai avea loc. La această categorie, se vor acorda doar două premii şi anume: ”Cea mai bună fisă de lectură” și ”Cea mai bună pledoarie”.

Finaliştii vor parcurge ambele etape finale, cu întrebări din cărţile citite şi dezbaterea „Convinge-mă să citesc”. Întrebările vor avea variante de răspuns, din care una singură este corectă. Nota obţinută se va adăuga notei primite pentru susţinerea cărţii preferate, astfel fiind ales Cititorul anului.

Dezbaterea „Convinge-mă să citesc!” se bazează pe susţinerea unei pledoarii: o expunere orală, argumentată, prin care concurentul motivează alegerea cărţii preferate şi va fi susţinută liber, fără vreun suport scris, nedepășind 3 minute.
Criteriile de evaluare a pledoariei sunt:
– abilitățile de argumentare;
– claritatea, coerența și organizarea discursului;
– corectitudinea conținuturilor.
Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor în Carnetul de lectură, va deveni Cartea anului.
Rezultatele concursului vor fi promovate în mass-media şi în mediul virtual.
Invitatul de onoare al evenimentului este scriitoarea Passionaria Stoicescu.

Sursă: Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu”

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.