Muzeul Județean Buzău, în parteneriat cu Ambasada Sustenabilității în România și Consiliul Județean Buzău, organizează pe data de 28 noimebrie masa rotundă cu tema Schimbările climatice: între fake news și realitate.

ZIUA SUSTENABILITĂȚII | Schimbările climatice, între fake news și realitate
ZIUA SUSTENABILITĂȚII | Schimbările climatice, între fake news și realitate

Evenimentul este susținut de Primăria Municipiului Buzău și are loc în data de 28 noiembrie 2022, începând cu ora 10:30, la sediul instituției din mun. Buzău, Aleea Castanilor, nr. 1, Sala Amfiteatru.

De ce este nevoie de această discuție? Pentru că dovezile științifice sunt clare: există mai mult dioxid de carbon în atmosfera noastră decât în orice moment al istoriei omenirii. Ne confruntăm cu o urgență climatică: emisiile de gaze cu efect de seră rezultate din activitatea umană, provoacă schimbarea climatului nostru și își pun amprenta în mod vizibil și asupra sănătății oamenilor. Suntem într-o cursă contra cronometru pentru casa noastră, planeta Pământ. Mai avem timp, însă nu mai avem timp de pierdut, de aceea avem nevoie de un efort comun sincronizat al tuturor actorilor din societate (cetățeni, companii, ONG-uri și autorități).

Masa rotundă este organizată în cadrul campaniei de promovare a Zilei Sustenabilității în România, inițiativă cu acoperire națională, prin intermediul căreia Ambasada Sustenabilității în România își propune identificarea de soluții și idei prin care să creștem ritmul de construire a unei societăți sustenabile. Ediția din acest an este dedicată schimbărilor climatice.

Cei interesați sunt rugați să confirme participarea la adresa de e-mail home@muzeubuzau.ro, până joi, 24 noiembrie, ora 16:00. Locurile în sală se vor ocupa în ordinea înscrierilor.

Sursă: Muzeul Județean Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.