joi, septembrie 19, 2024

Dynamite Fighting Show | Campanie anti-bullying desfășurată de Cătălin Moroșanu, la Buzău

Custom ad 1

Dynamite Fighting Show nu este doar un produs de sport și entertainment, ci este și un exemplu al implicării sociale. În cadrul campaniilor DFS, au fost scoate tot timpul în evidență faptul că visele pot deveni realitate în sport, că talentul și munca pot învinge barierele impuse de societate. Începând cu anul 2019, DFS și Cătălin Moroșanu au anunțat oficial dezvoltarea unei campanii anti-bullying la nivel național. Astfel, în fiecare oraș în care are loc o gală Dynamite Fighting Show, sportivii merg în școli și licee, vorbindu-le elevilor despre efectele negative pe care bullying-ul le are. Totodată, aceștia îi încurajează pe adolescenți să ia calea unei vieți sănătoase prin sport, indiferent de proba sportivă pe care aceștia din urmă o aleg.

Campanie anti-bullying desfășurată de Cătălin Moroșanu, la Buzău
Campanie anti-bullying desfășurată de Cătălin Moroșanu, la Buzău

Campania anti-bullying, desfășurată în cadrul evenimentului Dymanite Fighting Show care se va desfășura pe data de 24 iunie, la Buzău, în Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi”, a început cu vizita lui Cătălin Moroșanu la Liceul „Radu Vlădescu” Pătârlagele, alături de Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău și de reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Buzău și ai Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Campanie anti-bullying desfășurată de Cătălin Moroșanu, la Buzău
Campanie anti-bullying desfășurată de Cătălin Moroșanu, la Buzău

Bullying-ul este un fenomen atât de complex și sensibil, care ajunge să împartă elevii în agresori și victime. Trebuie să conștientizăm aceste aspecte, să-i ajutăm să le gestioneze și să stopăm orice formă de agresiune! Din păcate, „agresorii” sunt și ei, de cele mai multe ori, „victime” ale adulților – părinți, bunici, alte rude, ori ale mediului în care trăiesc.
Îi sunt recunoscător lui Cătălin Moroșanu pentru implicare, este un exemplu pentru tineri și transmite mesaje care ajung mai repede și mai ușor la ei”, a declarat Petre Emanoil Neagu, cu prilejul vizitei efectuate la Pătârlagele.

Cătălin Moroșanu le-a povestit elevilor de la Liceul „Radu Vlădescu” din Pătârlagele despre cum a fost victimă a bullying-lui în copilărie și despre felul în care sportul l-a ajutat să depășească acest episod. „Eram, mic, gras, roșcat și cu pistrui și toată lumea râdea de mine că sunt venit de la țară. Prima bătaie care am luat-o vă mărturisesc, poate o să râdeți, dar am luat-o de la o fată. Atunci aveam un coleg care făcea rugby și am văzut că era respectat. M-am apucat și de rugby și după un an de sport eram deja alt om. Ulterior m-am apucat de kick-box și întotdeauna mi-am propus țeluri înalte. Nu visam eu să ajung la televizor, să ajung atât de cunoscut însă îmi doream, pe plan sportiv să ajung în „Final16” și asta era țelul meu”, le-a povestit Cătălin Moroșanu celor aproximativ 100 de elevi adunați în sala de festivități a Liceului „Radu Vlădescu” din Pătârlagele.

Campanie anti-bullying desfășurată de Cătălin Moroșanu, la Buzău
Campanie anti-bullying desfășurată de Cătălin Moroșanu, la Buzău

Adolescenții l-au ascultat cu atenție și i-au pus întrebări atât despre activitatea sa sportivă, și dar și despre beneficiile financiare pe care le-a avut și le are de pe urma sportului. ”Părerea mea este că dacă începi cu câți bani câștigi ai pierdut din start. Eu zic hai întâi să ne orientăm prin a face ceea ce vă place și apoi să faceți bine acel lucru iar dacă faceți un lucru bine atunci va veni și acea satisfacție financiară.”, le-a răspuns Moroșanu liceenilor de la Pătârlagele.

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole