”BuzăuFest”, festivalul care a devenit o emblemă pentru Județul Buzău și ”Zilele Chișinăului la Buzău” vor avea loc în perioada 2 – 5 iunie 2022, la Sărata Monteoru. Anul acesta cele două manifestări, care au ca scop promovarea culturii și turismului județean, se vor integra într-un eveniment comun, ceea ce va spori atractivitatea, într-un format nou și diversificat.

02 - 05 iunie, BuzăuFest și Zilele Chișinăului la Buzău
02 – 05 iunie, BuzăuFest și Zilele Chișinăului la Buzău

În organizarea acestui eveniment, Consiliul Județean Buzău se va implica direct, dar și în colaborare cu instituțiile de cultură de sub autoritatea sa. Suma estimată cu titlu de costuri aferente este de 400.000 lei de la bugetul propriu al județului Buzău 2022. Costurile organizării concertelor pe durata evenimentului, precum și costurile aferente logisticii necesare desfășurării acestora, vor fi asigurate din bugetul 2022 rectificat al Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.”, se arată în Hotărârea nr. 97/ 11.05.2022 a Consiliului Județean, adoptată cu ocazia acestor evenimente.

BuzăuFest înseamnă oamenii, tradițiile, istoria, locurile, obiceiurile și produsele cu care noi, buzoienii, ne mândrim. Zilele Chișinăului la Buzău este un festival mai tânăr, care aduce în lumină tot ce este mai frumos, autentic și ce avem în comun cu frații mai mici din Republica Moldova. Această pandemie, ce a făcut imposibilă desfășurarea BuzăuFest, războiul ce are loc atât de aproape de noi sunt motive care ne fac să prețuim mai mult unitatea, pacea, libertatea, dorința de a fi aproape unii de ceilalți și a ne susține.
Aceste festivaluri, devenite unul singur acum, vă sunt dedicate, dragi buzoieni, sunt menite să pună lumina reflectoarelor pe bine, pe frumos și să ne aducem aminte să zâmbim împreună, să ne îmbrățișăm fără teamă și să apreciem oamenii, locurile, pacea și libertatea noastră. Vă aștept cu drag!”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, cu privire la cele două evenimente care vor avea loc, concomitent, la începutul lunii iunie la Sărata Monteoru.

Sursă: Consiliul Județean Buzău

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.