Pictoriță, scriitoare, traducătoare și scenografă, Margareta Sterian s⁠-⁠a născut la data de 16 martie 1897, la Buzău. A urmat cursurile liceale ale școlii evanghelice din București, unde l-a avut ca profesor de limba română pe Ioan Slavici, iar profesor de desen i-a fost pictorul⁠ -⁠ gravor Richard Canisius. De asemenea, a avut șansa de a lua lecții de desen de la pictorul impresionist Gore Mircescu.

Margareta Sterian
Margareta Sterian

Anul acesta se împlinesc 125 de ani de la nașterea artistei, una dintre cele mai importante scriitoare și pictorițe române, iar iubitorii artelor plastice sunt invitați să viziteze expoziția „Atelier de artist – Margareta Sterian”, ce va fi deschisă joi, 5 mai 2022, ora 17:00, la Muzeul Național al Literaturii Române – sediul din Calea Griviței 64-66, București.

Proiectul expozițional redă universul creator și existențial al artistei, exemplificând interesul său pentru multiplele forme de exprimare, iar obiectele expuse au fost donate Muzeului Național al Literaturii Române de către pictorul și criticul de artă Mircea Barzuca, discipol și moștenitor testamentar al Margaretei Sterian.

Tot prin bunăvoința domnului Mircea Barzuca, Muzeul Județean Buzău deține o însemnată colecție de grafică și textile, semnată Margareta Sterian, ce poate fi admirată în expoziția de bază a instituției noastre.

Participarea la deschiderea noului spațiu expozițional, de la Muzeului Național al Literaturii Române, se face pe bază de rezervare la adresa de e-mail relatiipublice@mnlr.ro

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.