În perioada 21 martie – 23 aprilie, se va desfășura prima campanie din acest an de colectare GRATUITĂ a deșeurilor de echipamente electrice precum și a deșeurilor voluminoase, pentru locuitorii din municipiul Buzău.

În cadrul campaniei, buzoienilor li se oferă posibilitatea de colectare a deșeurilor electrice și a celor voluminoase direct de la domiciliu, în baza unei solicitări. Comenzile se vor face la numărul 0374 885 690, de luni până vineri în intervalul orar 7:00-14:00. În urma programării colectării, deșeurile vor trebui scoase în fața porții casei/blocului până în ora 9:00, în ziua de colectare aferentă fiecărei zone.

Colectarea se va realiza în fiecare zi de sâmbătă, fiecărei zile de colectare îi sunt atribuite anumite zone.

Pentru a încuraja inițiativa de reciclare, fiecare persoană care va preda deșeuri electrice și electronice de minim 15 kg cumulate va primi un premiu instant, 2 becuri LED (în limita stocului disponibil).

Campania de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice se adresează și școlilor, persoanelor juridice și instituțiilor publice. Procedura de predare este aceeași, comenzile se vor face la numărul 0374 885 690 iar preluarea acestora se va realiza în cursul săptămânii.

Campania de colectare a deșeurilor electrice și electronice și a deșeurilor voluminoase, atât de la populație cât și din scoli și instituții publice, precum și înființarea a 3 puncte fixe pentru colectarea acestor tipuri de deșeuri în apropierea piețelor, inițiată de către Primăria Buzău au scopul de a salva aceste deșeuri de la depozitarea la groapă de gunoi și de a le canaliza spre reutilizare, reciclare. Toate aceste măsuri sunt în concordanță cu viziunea de a transforma Municipiul Buzău în Smart, Green & Circular Buzău și au un impact benefic asupra stării de curățenie a orașului cât și asupra sănătății cetățenilor. În acest context, invit toți cetățenii să se alăture demersului nostru, pentru că numai împreună putem construi un oraș curat și responsabil în gestionarea corectă a deșeurilor generate de fiecare dintre noi.”, a declarat Constantin Toma – Primarul Municipiului Buzău.

Primăria Municipiului Buzău, alături de RER SUD, ECOTIC, și GreenWEEE îndeamnă buzoienii să acționeze responsabil în gestionarea deșeurilor cu regim special și să opteze pentru predarea acestora în mod organizat astfel încât să contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Colectarea deșeurilor electrice și electronice, precum și a deșeurilor voluminoase va fi făcută de către RER SUD. Reciclarea deșeurilor de echipamente electrice se va realiza la fabrica GreenWEEE Buzău.

În afara acestei campanii cetățenii municipiului Buzău au posibilitatea de a preda deșeurile electrice, electronice și electrocasnice la oricare din cele 3 puncte fixe de colectare amenajate în: Piața Centrală, Piața Micro XIV și Piața Dorobanți 2, în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 12:00 – 16:00.

Detalii despre campanie și regulamentul acesteia sunt disponibile pe www.primariabuzau.ro, www.ecotic.ro și www.rersud.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.