Astăzi, începând cu ora 11, Instituția Prefectului Județul Buzău a organizat o conferință de presă care a avut ca teme principale de discuție situația refugiaților din Ucraina care au sosit în urmă cu 2 zile la Buzău, precum și panica provocată de zvonurile cu privire la scumpirea carburanților.

Cu privire la știrile false care circulă în această perioadă pe rețelele de socializare, prefectul Daniel Țiclea a îndemnat populația la calm: ”Față de această situație, datoria mea este să îndemn la calm și să îndemn lumea să asculte mesajele venite coordonat, de la instituțiile Statului Român care au atribuții în managementul situațiilor de urgență și în managementul situațiilor speciale.

De asemenea, a considerat necesar să explice locuitorilor municipiului Buzău că nu este obligatoriu, așa cum s-a zvonit în cursul zilei de ieri, ca în termen de 24 de ore să elibereze adăposturile de la subsolurile blocurilor, ci este doar recomandat să se curețe și să se igienizeze aceste spații. ”Eu nu emit opinii în spațiul public până nu mă sfătuiesc cu instituțiile și structurile Statului Român care sunt responsabile. Am verificat mai întâi la I.S.U., la domnul colonel Tudoroiu, dacă există o prevedere normativă la nivel național”, a precizat Daniel Țiclea. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău a recomandat eliberarea și igienizarea spațiilor de la subsolurile blocurilor pentru ca acestea să devină operabile în cel mai scurt timp, în caz de urgență.

Cu privire la situația refugiaților din Ucraina, care au ajuns la Buzău în cursul după amiezii de marți a acestei săptămâni, prefectul a declarat că ”Buzăul are noroc la acest moment că structurile operaționale cu atribuții pe situațiile de urgență sunt conduse de oameni maturi, cu mare experiență în managementul instituțiilor pe care le conduc. Și cred că asta a făcut, în primul rând, ca noi să putem gestiona în 3 ore un astfel de aflux major”. O parte din cetățenii ucrainieni au ajuns în siguranță la Brașov pentru ca, ulterior, să meargă mai departe către Budapesta. Înainte de plecare, un grup de elevi din Liceul Bogdan Petriceicu Hașdeu le-au oferit acestora apă și mâncare pentru drum. De asemenea, Daniel Țiclea a mulțumit tuturor instituțiilor implicate în gestionarea situației refugiaților din Ucraina: ”Toți au reacționat așa cum trebuie și, în numele Instituției Prefectului Județului Buzău le mulțumesc. Mulțumesc Buzău-lui pentru reacția pe care a avut-o în acest prim episod.

Reclamă Bottom Ad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.