joi, mai 30, 2024

Green Group donează 100.000 de euro în proiecte de sănătate pentru comunitatea din județul Buzău

Custom ad 1

Grupul de reciclare Green Group, prezent în Buzău din anul 2002, lansează programul “Grija pentru Sănătate”, o platformă de donații ce are ca scop identificarea nevoilor de sănătate ale comunității locale și susținerea acestora.

În cadrul proiectului, astăzi, 24 februarie, Green Group, în parteneriat cu Instituția Prefectului Buzău, au inaugurat Centrul de Evaluare și Tratament Covid-19 din incinta Spitalului de Boli Cronice Smeeni, precum și dotări suplimentare pentru modernizarea spitalului. Tot astăzi, Green Group a anunțat și contribuția sa la instalarea a patru centre moderne de vaccinare în județul Buzău. Valoarea totală a donațiilor grupului până la acest moment se ridică la 100.000 de euro.

Investiția în Centrul de Evaluare și Tratament COVID-19 de la Smeeni a inclus amenajarea unui cabinet de consultații, a unei săli de tratament și a unui salon cu două paturi. Centrul de Evaluare acordă servicii medicale de tip spitalizare de o zi, fiind destinat evaluării și tratării pacienților confirmați COVID-19.

Totodată, Green Group a donat spitalului și 60.000 de măști și echipamente medicale ce vor contribui la creșterea calității îngrijirii pacienților. Donația cuprinde și un aparat HiTop pentru electroterapia high-tone, 5 paturi electrice de spital, 2 canapele electrice pentru examinare, un scaun modern de recoltat și mobilier medical pentru dotarea cabinetelor și a secției de RMN.

Anul acesta sărbătorim 20 de ani de activitate alături de comunitatea din Buzău. Programul “Grija pentru Sănătate” este calea prin care arătăm că Green Group este un membru al comunității locale, implicat în toate problemele și nevoile cu care se confruntă. Ne apropiem de finalul unei perioade dificile, care și-a pus amprenta asupra noastră, a tuturor, în care am realizat că sănătatea este cel mai importat obiectiv și care nu se poate atinge decât prin solidaritatea întregii comunități. Sănătatea locuitorilor județului Buzău va rămâne o prioritate a grupului și în anii următori”, a declarat Constantin Damov, Președinte Green Group.

Cu sprijinul real, necondiționat al Green Group, printr-un parteneriat bazat pe încredere reciprocă și dorința de a face bine pentru buzoieni, am reușit să amenajăm, la Smeeni, un centru de evaluare pentru bolnavii COVID, centru în care buzoienii pot beneficia de consultații medicale de specialitate și de tratament într-un spațiu adecvat, cu dotări noi și  moderne. Am reușit să facem acest centru, care reprezintă doar o parte a proiectului derulat cu partenerii noștri de la Green Group, cu cheltuială zero din partea statului român, doar din donații și sponsorizări venite din partea unor oameni de bine. Vorbim despre o investiție de circa 100.000 de euro, sumă care, practic, depășește bugetul de cheltuieli materiale de care dispune anul acesta Instituția Prefectului. Salut  și dăruirea medicilor de la spitalul din Smeeni și disponibilitatea conducerii unității medicale de a face tot ce le stă în putință în sprijinul oamenilor. Spitalul de Boli Cronice Smeeni a asigurat în regie proprie manopera pentru lucrările de amenajare a centrului de evaluare.  Tot ceea ce s-a realizat aici, la Smeeni, s-a făcut corect și transparent între parteneri de încredere, pe de o parte Green Group, pe de altă parte Instituția Prefectului. Vom continua cu amenajarea interioară a celorlalte 5 containere care fac  din proiectul  pe care-l desfășurăm cu Green Group. Pe de altă parte, toate aceste 6 containere vor reprezenta, după terminarea pandemiei de COVID-19, logistica de reacție rapidă pe care Instituția Prefectului o va pune la dispoziția comunității buzoiene pentru situații de urgență și alte proiecte comunitare”, a declarat Daniel Marian Țiclea, prefect al Județului Buzău.

În perioada următoare, Green Group va anunța noi proiecte din zona de sănătate.

Despre Green Group
Green Group este unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul reciclării în Europa, cu activitate în reciclarea tuturor fluxurilor majore de deșeuri, inclusiv PET, sticlă, deșeuri electrice și electronice (WEEE), lămpi și baterii. Are cea mai mare capacitate instalată de reciclare din România și una dintre cele mai mari din Europa, procesând anual peste 460.000 de tone de deșeuri.

Cu investiții în valoare de 170 milioane EUR, Green Group are o contribuție importantă în recuperarea materialelor valoroase provenite din deșeuri și este un pilon important al economiei circulare în România. Din Green Group fac parte: GreenTech (cel mai mare procesator european pentru deşeuri PET), GreenFiber International (lider european in producţia de fibră sintetică), Green WEEE (lider de piaţă în tratarea şi reciclarea DEEE-urilor), GreenGlass Recycling (cea mai mare fabrică de procesare a deşeurilor de sticlă), Eltex Recycling (furnizor integrat de servicii de management al deşeurilor), cât și Green Resources Management (implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorilor pentru deșeurile de ambalaje).
Mai multe pe: https://www.green-group-europe.com/

Mihaela Travel | Agentie de turism
Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -Custom ad 4
- Advertisment -

Cele mai citite articole